ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις απαράδεκτες απολύσεις στην «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ»!



ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
      Δελτίο ΤύπουKKEsim4         
Τις απαράδεκτες πρακτικές της «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ» αλλά και άλλων επιχειρήσεων που από τη μια απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και ευρωπαϊκά κονδύλια και από την άλλη απολύουν τους εργαζόμενους, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε ερώτησή του προς την Ευρ. Επιτροπή. Στην ερώτηση επισημαίνονται τα παρακάτω :

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ελληνική κυβέρνηση διατυμπανίζουν ότι το ζεστό, κρατικό χρήμα προς τις μεγάλες επιχειρήσεις (επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κλπ.) είτε με τον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης είτε με ευρωενωσιακά επενδυτικά πακέτα τύπου Γιούνκερ κ.ά., όλα χρηματοδοτημένα από τη φορολαίλαπα που πληρώνει ο λαός, δίνοντας  ώθηση στις επενδύσεις, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Η πράξη αποδεικνύει το αντίθετο και αποκαλύπτει το αντεργατικό περιεχόμενο της ψευδεπίγραφής «δίκαιης ανάπτυξης» που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Επιδοτήσεις και προνόμια στις επιχειρήσεις συμβαδίζουν με την ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων, περικοπές μισθών, απολύσεις.
Παράδειγμα, η βιομηχανία κρέατος «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ» από τις πρώτες σε εξαγωγές,  μερίδια αγοράς και αλματώδη κερδοφορία, ελληνική επιχείρηση που χρηματοδοτήθηκε από το πακέτο Γιούνκερ η οποία αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης, απέλυσε εργαζόμενους, καθώς παρέδωσε το τμήμα διακίνησης σε εργολάβους, μειώνοντας έτσι το εργασιακό κόστος.    
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσκαλεί  τους επενδυτές  διαφημίζοντας  συνδυασμό χρηματοδοτικών και φορολογικών προνομίων, αλλά και το νέο «εργασιακό πακέτο»  που μεθοδεύει  μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους άλλους «θεσμούς», στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου μνημονίου και που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο φθινόπωρο.
Ερωτάται η Επιτροπή :
Ποια είναι η θέση της απέναντι σε επιχειρήσεις που στηρίζονται  από ευρωενωσιακά επενδυτικά προγράμματα και αυτές προβαίνουν σε απολύσεις ή περικοπές μισθών;
Πώς τοποθετείται και τι θα πράξει για το συγκεκριμένο πρόβλημα;»
21/06/2016                           Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ