ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

"Και δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν κάθε χρόνο μπροστά τους, και κάθε χρόνο -όπως έχει φανεί, μέχρι τώρα- θα είμαστε περισσότεροι"!!!

Φωτογραφία της Άσπα Μπιν.Φωτογραφία της Άσπα Μπιν.
Ο Manolis Kamilakis κοινοποίησε τη δημοσίευση της Άσπα Μπιν.
ΑΠΟ ΤΟ FB
Φωτογραφία της Άσπα Μπιν.
Φωτογραφία της Άσπα Μπιν.

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΙΛΙΟΥ 2016,
χθες.
Πολλές δεκάδες εργαζόμενοι κι εργαζόμενες, από διάφορες συλλογικότητες βρεθήκαμε στο εμπορικό κέντρο για να μπλοκάρουμε την καταπάτηση του ωραρίου των καταστημάτων. 
Φωτογραφία της Άσπα Μπιν.
Η επιθεώρηση εργασίας άφαντη, παρά το ότι ήταν ενήμερη για την παρανομία και είχε δηλώσει ότι θα παρέμβει. Παρόλα αυτά αρκετά μαγαζιά έκλεισαν, μετά από την παρέμβαση των διαδηλωτών. Δεν ακυρώσαμε τη Λευκή Νύχτα, αυτό απαιτούσε άλλη κατάσταση στο κίνημα, στους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά και στους εργαζόμενους που εκεί περιδιάβαιναν ως καταναλωτές. 
Τα περισσότερα μαγαζιά έμειναν ανοιχτά. 
Οι συζητήσεις πολλές και έντονες, όχι τόσο με τους μαγαζάτορες, όσο με τον κόσμο που ήθελε να ψωνίσει και που αναρωτιόταν γιατί δεν συμφωνούσαμε με την "τόνωση της αγοράς" και τις γιορτές της. Θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει "και τι κάνατε τελικά;  
Η Λευκή Νύχτα έγινε, το εμπορικό κέντρο ήταν γεμάτο".
 Εμείς κρατάμε τα βλέμματα και τις σιγανές κουβέντες των εμποροϋπαλλήλων: "δίκιο έχετε, καλά κάνετε". 
Τις συζητήσεις με τα νέα παιδιά για το τι σημαίνει για το μέλλον όλων μας η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
 Και δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν κάθε χρόνο μπροστά τους, και κάθε χρόνο -όπως έχει φανεί μέχρι τώρα- θα είμαστε περισσότεροι.
Υ.Γ. Με μεγάλη χαρά μάθαμε την απόφαση του Μικρούτσικου και του Πασχαλίδη να μη συμμετέχουν στη φιέστα που οργάνωσε ο Δήμος Ιλίου για να ντύσει την παρανομία. Χαιρετίζουμε τη στάση τους και καλούμε όλους τους καλλιτέχνες να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση. ΄Αλλωστε η "Δίκοπη Ζωή" θ' ακουγόταν ως άθλια ειρωνεία με τους χιλιάδες εργαζόμενους του εμπορίου να δουλεύουν στις 11 το βράδυ.