ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Καταλήψεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το αντι-σφαλιστικό!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Από προηγούμενη κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ | ΕUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις με καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημαρχείων και δημοτικών γκαράζ  απέναντι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης προχωράει από σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που λέει «όχι» στην μείωση των επικουρικών, του εφάπαξ και ζητάει ασφαλιστικό σύστημα με δημόσιο, κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

Στη διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με τρίωρη στάση εργασίας.
Ο αγωνιστικός προγραμματισμός περιλαμβάνει ενημέρωση των υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, η οποία θα καθορίσει την ημερομηνία όταν γνωστοποιηθούν οι ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής. Στην ανακοίνωσή της τονίζει:
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε και συζητά στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υλοποιεί μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση απέναντι στους δανειστές-δυνάστες με στόχο την εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ από την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή Συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, μεγάλη μείωση του Εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται.
Μέτρα που έρχονται να προστεθούν στον οικονομική εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας και που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά βάρη ύψους 5,4 δις ευρώ σε μείωση της κατανάλωση.
Το Αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο έχει ένα μόνο στόχο. Να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στην ζωή μας εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμη και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στερώντας από την νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.