ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ (Δ.Α.Ε.Π.)!



Συνάδελφοι, Δόκιμοι, Ανθ/ρχοι, Υπ/ρχοι, Πλοίαρχοι,

        Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις απαιτήσεις Κεφαλαίου, προωθεί το πρωτοφανούς αγριότητας πακέτο του Ασφαλιστικού – Φορολογικού. Το πλήγμα που προσπαθούν να επιφέρουν είναι πολύ βαρύ και μας αγγίζει όλους! Κάθε εργαζόμενο, κάθε κλάδο! Μπαίνει το ερώτημα ποιος θα πληρώσει; Και εμείς λέμε «κράτος και εργοδότες» που ευθύνονται για την κρίση και την καταλήστευση των Ταμείων. 
       Η κοινωνική ασφάλιση είναι ζήτημα ταξικό, στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου είναι για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκή οικογένειας.
Ετοιμάζονται να σαρώσουν τα πάντα.
      Άλλωστε, το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που προβλέπει, το έχουν ψηφίσει όλα μαζί τα πολιτικά κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ενώ στον επόμενο γύρο της διαπραγμάτευσης είναι προγραμματισμένο να «ανοίξουν» οι ανατροπές στα Εργασιακά, το νόμο που θα βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και η απελευθέρωση των απολύσεων.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
      Από τον περασμένο Γενάρη που ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα για το νέο Ασφαλιστικό μέχρι και σήμερα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, η ΝΣΚ, το ΠΑΜΕ, έδωσαν τη μάχη της ενημέρωσης, της προετοιμασίας, της οργάνωσης των αγώνων με δεκάδες συσκέψεις και κινητοποιήσεις, απέναντι στον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στα καράβια, στον Οίκο Ναύτη, στο ΝΑΤ, στις ναυτικές σχολές.
         Είναι λάθος να πιστεύει κάποιος ότι μόνος του μπορεί να πετύχει την εξαίρεσή του από τις σαρωτικές ανατροπές. Οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο πρέπει να δυναμώσουμε τον κοινό βηματισμό, τη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια πολιτική.
        Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
 Αιτία πολέμου αποτελεί η διάλυση του ΝΑΤ, βάζουν στο χέρι όσα αποθεματικά έχουν απομείνει, μέσω των ενοποιήσεων των ταμείων σε έναν μοναδικό φορέα – στο οποίο ενσωματώνεται και το ΝΑΤ και η διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων.
Διαλύουν την επικουρική ασφάλιση, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για κατάργηση της 15ετίας, καταργούνται τα κατώτατα όρια των συντάξεων και το ΕΚΑΣ.  Στις 11 μειώσεις προστίθενται νέες βάρβαρες περικοπές σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ, με την εφαρμογή της ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
       Δε λένε κουβέντα πως μόνο οι εργαζόμενοι πληρώνουν για το ασφαλιστικό, άμεσα με τις εισφορές τους και έμμεσα με την απλήρωτη δουλειά που παρακρατούν οι εφοπλιστές.
 Αιτία πολέμου αποτελεί το Φορολογικό, η νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης, είτε μέσω της άμεσης φορολογίας ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, με ασήκωτους φόρους και χαράτσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν αμφισβήτησε την εξουσία της αστικής τάξης, διατηρεί το νόμο 27/1975 δίνοντας φορολογία «ψίχουλα» οι εφοπλιστές, διατηρεί τις 56 ειδικές φοροαπαλλαγές περιφρουρώντας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστών, των μονοπωλίων.
       Τα παίρνουν από τους ναυτεργάτες και τα δίνουν στους εφοπλιστές, με τη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, για πάνω από 60.000 χιλιάδες ναυτεργάτες, αποτελεί τη μόνιμη γάγγραινα που κατατρώει τις εισφορές των ναυτεργατών και στραγγαλίζει το ΝΑΤ.
Αιτία πολέμου αποτελεί, το χτύπημα στις ΣΣΕ, οι μειώσεις μισθών, η ανεργία, η καταβολή δεδουλευμένων μισθών, το πετσόκομμα των συνθέσεων, η εντατικοποίηση της δουλειάς.
Δυναμώνουμε την πάλη μας για:
¨ Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.
¨Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση όλων των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και της 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα  του 2009.
¨Ναυτολόγηση μέσω ΓΕΝΕ με ΣΣΕ και ασφάλιση στο ΝΑΤ στα  ελληνόκτητα πλοία, ανανέωση των ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες.
¨Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εφοπλιστές.     
¨ Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
¨ Να πληρώσουν το κράτος και οι εφοπλιστές για τα ελλείμματα στο ΝΑΤ - ΚΕΑΝ. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.
¨Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εφοπλιστικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.
¨ Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα  Υγείας – Πρόνοιας. Να χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους  δουλειάς.
¨Αποκλειστικά – Δημόσια – Σύγχρονη – Δωρεάν Ναυτική εκπαίδευση.

Ταυτισμένοι με την στρατηγική των εφοπλιστών
       Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΜΕΤΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμβάλουν καθοριστικά στην εξαπάτηση των εργαζομένων. Έχουν τεράστιες ευθύνες.
       Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που μαζί με τους εφοπλιστές, τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους μείωσαν τις οργανικές συνθέσεις, συμμετείχαν στο μαζικό διωγμό των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα από τα καράβια.
      Είναι οι ίδιοι συνδικαλιστές που νομιμοποίησαν το νόθο συνέδριο και τους νόθους αντιπροσώπους της ΠΝΟ στο πρόσφατο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με πρωτεργάτη τον «αριστερό» ψάλτη των εφοπλιστών, πρόεδρο των Ναυτών Αντ. Νταλακογιώργο.
      Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής, αποφασιστικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, την Τετάρτη 11 Μάη. Να ανοίξει η συζήτηση με μαζικές ζωντανές διαδικασίες στις συνελεύσεις, στα καράβια, παντού, για το τι φταίει που φτάσαμε ως εδώ, ποια είναι η αιτία των προβλημάτων, για το τι αγώνες και τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα.
      Δε χρειαζόμαστε ένα σωματείο ως δύναμη διαχείρισης του συστήματος, αλλά ως καρφί στο μάτι του και εμπόδιο σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.
     Καλούμε τους ναυτεργάτες, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να μη δώσει καμιά νομιμοποίηση και ανοχή στην εργατική αριστοκρατία, για τη συνέχιση της ανώμαλης κατάστασης στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Καμιά νομιμοποίηση στο νόθο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της Ένωση Πλοιάρχων.
       Η ΔΑΕΠ, καταδίκασε το αποτελέσματα  των αρχαιρεσιών στην ΠΕΠΕΝ, ως προϊόν πλαστογράφησης και διαβλητών διαδικασιών, μιας αδίστακτης ομάδας στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών, που με τη στήριξη των εφοπλιστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους, κάθονται στο σβέρκο των πλοιάρχων και γενικότερα των ναυτεργατών.
Προχωράμε μπροστά, δυναμώνουμε την πάλη για τα συμφέροντα των ναυτεργατών
       ΟΛΟΙ την Κυριακή 8 Μάη στην 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ για την εργατική Πρωτομαγιά και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά στις 10.30 πμ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.
       Ο κάθε Πλοίαρχος να πάρει θέση στον αγώνα! Η προετοιμασία της 48ωρης γενικής απεργίας και πολύ περισσότερο η επιτυχία της είναι μια σοβαρή ταξική αναμέτρηση.
      Πειραιάς 4 Μάη 2016