ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΟΛΟΙ στην 4ημερη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 6 Μάη στις 06:00 έως την Τρίτη 10 Μάη στις 06:00!!!



ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ -  ΠΕΕΜΑΓΕΝ -  ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ


ΟΛΟΙ στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με απαράδεκτες μεθοδεύσεις φέρνει την Παρασκευή 6 Μάη για συζήτηση στη βουλή το νόμο λαιμητόμο σε ασφαλιστικό – φορολογικό.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.

 Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ αποφασίστηκε 4ημερη Πανελλαδική Απεργία  η οποία ξεκινάει την Παρασκευή 6 Μάη στις 6 το πρωί μέχρι την Τρίτη 10 Μάη στις 6 το πρωί.  
Την Κυριακή 8 Μάη με απεργία τιμάμε την 1η Μάη την μέρα της εργατικής τάξης των εργαζομένων, τους αγώνες και τις θυσίες τους, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους με ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.
130 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο το 1886, την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη,  τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, συνεχίζουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά, στον πόλεμο, στην ανεργία, στην φτώχια.

1886-2016
130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ

Το ν/σ για το ασφαλιστικό με την πρόσθετη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα μας αφορά όλους. Το πρόβλημα δεν είναι διαχειριστικό, αλλά πολιτικό, ταξικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εφοπλιστές που διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια ναυτιλία, με πακτωλό δις ευρώ σε επενδύσεις πλοίων, απολαμβάνουν σωρεία φοροαπαλλαγών, οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση. 
Στο ερώτημα ποιος να πληρώσει; Απαντάμε να πληρώσει το κεφάλαιο που  θησαυρίζει σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, ευθύνεται για την κρίση, την καταλήστευση των ταμείων. Άλλη λύση δεν υπάρχει: Ή με το κεφάλαιο ή με τον λαό.
Το ν/σ έκτρωμα «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος. Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», περιλαμβάνει:
· Στις 11 μειώσεις προστίθενται περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, κατάργηση του ΕΚΑΣ, χωρίς ημερομηνία λήξης στο όνομα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
· Διάλυση του ΝΑΤ με ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο νέο φορέα που θα ονομάζεται Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο εντάσσεται και η διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων.
· Πρόσθετη φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα με αλλαγή των συντελεστών στους φόρους εισοδήματος και αλληλεγγύης.

Ο κάθε εργαζόμενος να πάρει θέση στον αγώνα!
Η οργάνωση του απεργιακού αγώνα ενάντια στο νόμο λαιμητόμο και συνολικά με την πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του είναι ταξική αναμέτρηση. Σε αυτές τις συνθήκες οι αγώνες που δόθηκαν μέχρι τώρα και οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου που συμφωνούν στο θύμα, διαφωνούν στη μοιρασιά της λείας, δυσκόλεψαν την κυβέρνηση, καθυστέρησαν την κατάθεση των μέτρων. Φάνηκε η δύναμη που έχει ο συντονισμένος αγώνας, η δυναμική της συμμαχίας των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των συνταξιούχων, της νεολαίας.
 Διδασκόμαστε από τους αγώνες της εργατικής τάξης, συνεχίζουμε την ταξική πάλη, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

¨ Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.
¨Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση όλων των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και της 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα  του 2009.
¨ Ναυτολόγηση μέσω ΓΕΝΕ με ΣΣΕ και ασφάλιση στο ΝΑΤ στα  ελληνόκτητα πλοία, ανανέωση των ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες.
¨Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εφοπλιστές.     
¨ Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
¨ Να πληρώσουν το κράτος και οι εφοπλιστές για τα ελλείμματα στο ΝΑΤ - ΚΕΑΝ. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.
¨Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εφοπλιστικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.
¨ Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα  Υγείας – Πρόνοιας. Να χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους  δουλειάς.
¨Αποκλειστικά – Δημόσια – Σύγχρονη – Δωρεάν Ναυτική εκπαίδευση.

Ζήτω η 1η Μάη η μέρα της εργατικής τάξης
Όλοι στην οργάνωση!  Όλοι στον αγώνα!


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Παρασκευή 6 Μάη στις 06:00 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.
  
Πειραιάς  5 Μάη 2016