ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

1 MAH 2016: ZHTΩ H KOKKINH ΠPΩTOMAΓIA!!!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΚΟΜΜΑ

Η φετινή πρωτομαγιά δεν είναι επέτειος. Πρέπει να είναι ημέρα αντίστασης, παλλαϊκής αγωνιστικής ανάτασης για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Πρέπει να είναι ημέρα διεθνιστικής δράσης ενάντια στο διεθνές ληστρικό κεφάλαιο που καταδικάζει λαούς στην πείνα και τον θάνατο. Ιδιαίτερα στν Ελλάδα, στο σταυροδρόμι της ελπίδας για χιλιάδες καταδιωγμένους πρόσφυγες και για εκατομμύρια ανέργους, για εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένες οικογένειες από την κρίση και τους πολέμους, η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να είναι ημέρα μνήμης και ημέρα δέσμευσης. Η ζωντανή ιστορία θέτει σε κάθε εργαζόμενο ντόπιο ή μετανάστη το καθήκον να τηρεί και να θυμάται.

Oκτώ χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης, η εργατική τάξη στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Οκτώ χρόνια φρικαλέων μέτρων λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας, βασάνων και θυσιών του εργαζόμενου λαού και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης εξανεμίσθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες και μια χούφτα βιομηχάνων. Οκτώ χρόνια προδοσίας των αγώνων, από τους γραφειοκράτες των συνδικάτων και τους επαγγελματίες εμπόρους ονείρων της συμβιβασμένης αριστεράς. όχι μόνο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις όρους διαβίωσης αλλά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε νέα σκληρότερα μέτρα. Ξεπούλημα παραγωγικών δομών και υπηρεσιών, λιμανιών, αεροδρομίων, ξεπούλημα της ΔΕΗ και αυξήσεις στο ρεύμα, ξεπούλημα στην ΕΥΔΑΠ και αυξήσεις στο νερό, ξεπούλημα των μεταφορών και αυξήσεις στα εισιτήρια. Η διάλυση του ασφαλιστικού συνεχίζεται και διευρύνεται με ακόμη σκληρότερα μέτρα και περικοπές συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αύξηση των χρόνων δουλειάς, μειώσεις των συντελεστών αναπλήρωσης, περικοπές στις ήδη πενιχρές συντάξεις. Διάλυση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας. Περικοπές στους μισθούς όσων έχουν ακόμη δουλειά. Τελικά το επίδικο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους "θεσμούς" δεν είναι η ζωή αλλά ο θάνατος του λαού. Η "εξυπηρέτηση του χρέους", η αναχρηματοδότηση των τραπεζών και τα νέα δάνεια δεν πρόκειται να είναι μια ανάσα για την κατεστραμμένη παραγωγή αλλά μια θηλιά που σφίγγει ακόμη περισσότερο τον λαιμό των εργαζόμενων, που αυξάνει τον έλεγχο του κράτους σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα, που πνίγει κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η ελπίδα που δημιούργησε η κυβέρνηση της "αριστεράς" χθες, σήμερα φυλακίζεται στα στρατόπεδα υποδοχής, στα hotspots, πνίγεται στα νερά του Αιγαίου, πυροβολείται στους λασπότοπους των συνόρων. Ο μεσσιανισμός, η προσδοκία της άφιξης στη γη της Επαγγελίας και ο Γολγοθάς χιλιάδων προσφύγων, που δημιούργησαν οι άθλιοι πόλεμοι των "θεσμών", συναντά την προσδοκία της εργατικής τάξης και του φτωχού λαού στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή. Η αποστροφή του παγκόσμιου κεφαλαίου για τα χθεσινά του υποτιθέμενα ιδανικά, της ελευθερίας μετακίνησης ανθρώπων και κεφαλαίων, της διεθνούς αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, συναντά τα φρικαλέα μέτρα λιτότητας για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αντί της ελευθερίας μετακίνησης οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ πυροβολούν εξαθλιωμένους ανθρώπους στο Αιγαίο. Όμως η φτώχεια και η απομόνωση, η ανεργία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης γίνονται οι αιτίες για μια εκ νέου φλογερή αναζήτηση μιας πραγματικά ανθρώπινης ταυτότητας. Οι λασπότοποι των συνόρων και η απελπισία της ανεργίας γεννούν καθημερινά τα υψηλότερα αισθήματα αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων. Οι κυρίαρχοι του χρεοκοπημένου καπιταλισμού καταλαβαίνουν καλύτερα από εμάς ότι πια, ο εχθρός είναι παντού. Ο εχθρός είναι στις ψαρόβαρκες που πυροβολούν, στα κλειστά εργοστάσια, στις γειτονιές, στις πόλεις της ανεργίας, στα στρατόπεδα υποδοχής. Μιλά όλες τις γλώσσες της υφηλίου, βρίσκεται σε όλες τις χώρες της υφηλίου, βρίσκεται στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα.
Η ώρα της συνείδησης για τους καταπιεσμένους, ότι οι εφιάλτες και οι αντιφάσεις του ολοζώντανου και κινούμενου παρελθόντος δεν μπορούν να λυθούν παρά στο μέλλον, ότι η γη της Επαγγελίας βρίσκεται στο μέλλον μιας πανανθρώπινης κομμουνιστικής κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μιας κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς και δικαιοσύνης είναι πάρα πολύ κοντά. Η ελπίδα παραμένει ολοζώντανη, φλογερή, ανίκητη, ζωογόνα.
ΓENIKH AΠEPΓIA ΔIAPKEIAΣ – NA MHN ΠEPAΣEI TO ANTIAΣΦAΛIΣTIKO NOMOΣXEΔIO THΣ KYBEPNHΣHΣ
• Aλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι σε κέντρα κράτησης, ούτε στρατόπεδα εγκλεισμού – ελεύθερη διέλευση των προσφύγων και μεταναστών!

• Tσακίστε τους φασίστες και τους ρατσιστές!

• Έξω το NATO και οι πολεμοκάπηλοι!
• O κύριος εχθρός είναι στη δική μας χώρα! Kάτω η κυβέρνηση Tσίπρα – Kαμμένου.
• ΓIA THN EPΓATIKH EΞOYΣΊA KAI TO ΣOΣIAΛIΣMO!
• Kάτω οι εθνικισμοί και οι θρησκευτικοί διαχωρισμοί. Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών - Παγκόσμια επανάσταση, διεθνισμός!