ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Σύσκεψη για το προσφυγικό υπό το βάρος των εξελίξεων!

Η Εφημερίδα των Συντακτών- αναδημοσίευση
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
Οι ασφυκτικές πιέσεις που έχουν δημιουργηθεί στο προσφυγικό ζήτημα οδήγησαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσουν σε σύσκεψη για το ζήτημα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.
Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένοι είναι σχεδόν 5.500 άνθρωποι στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ μετά την απόφαση Σκοπίων και Σερβίας να απαγορεύσουν τη διέλευση Αφγανών στη γειτονική χώρα και την απαίτηση όλοι οι πρόσφυγες να κατέχουν διαβατήριο ή ταυτότητα καθώς δεν επαρκεί πλέον το υπηρεσιακό σημείωμα που λαμβάνουν από τις ελληνικές αρχές.
Ωστόσο, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το πέρασμα των προσφύγων από τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ είναι ακόμα «δυνατό». 
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε τη θέση ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πιέζει για την «εφαρμογή της λύσης του ΝΑΤΟ και την ύπαρξη διαδρόμου για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, όχι κατ' ανάγκην από τη στεριά ή από τη θάλασσα». 
Σχολιάζοντας τους νέους περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι αρχές της ΠΓΔΜ, τόνισε ότι «έχουμε χώρους φιλοξενίας και θα φτιάξουμε και άλλους ώστε μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση να έχουμε ένα χώρο φιλοξενίας και φύλαξης».
«Πάρκινγκ για όλους τους πρόσφυγες» θα γινόταν η Ελλάδα, εάν έκλειναν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και έκλεινε η «Βαλκανική Οδός», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.