ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ας...ακούσει ο κ. Δρίτσας: "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ- Κάντε κάτι επιτέλους για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος"!!!!!!!

http://limenikadromena.blogspot.gr/             www.limenika-nea.blogspot.gr-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Κατώτερη των περιστάσεων ηγεσία, κ. υπουργέ Ναυτιλίας,Θ.Δρίτσα, δεν λαμβάνει κανένα μέτρο ανακούφισης για το προσωπικό του Λ.Σ- Γνωρίζετε, τι σημαίνει,  πως τους νοιάζει μόνο η...πάρτη τους;;;;;;;Π.Χρ.

policenet.gr


Ως ποτέ οι συνάδελφοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους για τα εργαλεία της δουλειάς τους;

Όταν ενταχθήκαμε στις τάξεις του Σώματος η Υπηρεσία μερίμνησε για τη χορήγηση των απαραίτητων εφοδίων για την άσκηση του καθήκοντος (στολές, υποδήματα, πηλήκιο διακριτικά βαθμού).

Από τότε για τον καθένα/καθεμία από μας έχουν περάσει 5,15,25 χρόνια στην Υπηρεσία.

Από τότε υπηρετήσαμε σε διάφορες Υπηρεσίες (γραφεία,τροχαία,πλωτά,ΚΕΑ).

Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Υπηρεσία μας προμήθευσε με νέες στολές ,υποδήματα ,ιματισμό και λοιπό εξοπλισμό για την άσκηση του καθήκοντος;


Πόσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε νέα στολή και υποδήματα ;Όλοι μας.

Πόσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε τις μπλε φόρμες εργασίας που η Υπηρεσία κάποτε χορήγησε μόνο στα πληρώματα των πλωτών; Όλοι μας.

Πόσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε χειμερινό ιματισμό για να προστατευτούμε από το κρύο κατά την Υπηρεσία μας; Όλοι μας.

Πόσοι από εμάς αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε τα διακριτικά του βαθμού που φέρουμε και που ΟΦΕΙΛΕ να μας τα χορηγεί η Υπηρεσία; Όλοι μας.

Η Υπηρεσία μας προάγει σύμφωνα με τα τυπικά προσόντα μας αλλά για τα διακριτικά του βαθμού μας τα αγοράζουμε ΕΜΕΙΣ!

Απολαμβάνει η Υπηρεσία την ανομοιομορφία μεταξύ των στελεχών που δεν ταιριάζει στο κύρος και το σεβασμό που πρέπει να αποπνέει η στολή μας κατά την άσκηση του καθήκοντος;

Είναι πρωτάκουστο για ένα στρατιωτικά συντεταγμένο Σώμα Ασφαλείας να εμφανίζει τέτοια ανομοιομορφία στην εμφάνιση των στελεχών του.

Τα δυσμενή και διόλου κολακευτικά σχόλια των πολιτών με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή δεν έχουν φτάσει στα αυτιά της Ηγεσίας; Μάλλον όχι, αφού μέσα στο στολίδι του Λ.Σ., το Υπουργείο, όλοι ντύνονται ομοιόμορφα, εκεί άλλωστε δεν βρέχει ούτε κάνει κρύο...

Βολεύει την Ηγεσία ή επικροτείται από αυτή το γεγονός ότι κάποιες Υπηρεσίες για να καλύψουν τις ανάγκες τους αναγκάζονται να καταφύγουν σε χορηγίες από ιδιώτες ,δεχόμενες όπως είναι φυσιολογικό τα πυρά από διάφορους ''καλοθελητές'' που ονομάζουν δωροδοκία τις χορηγίες;

Γιατί να επωμίζονται οι συνάδελφοι όλα τα παραπάνω έξοδα μαζί με τις ήδη πενιχρές και συνεχώς μειούμενες αποδοχές τους; Και δεν είναι ασήμαντα αυτά τα έξοδα, όλοι γνωρίζουμε πόσο κοστίζουν οι στολές, τα υποδήματα και ο συναφής εξοπλισμός για την εργασία μας.

Τόσο μεγάλο θα ήταν το κονδύλι μια φορά κάθε 2-3 χρόνια να χορηγούνται όλα αυτά που δικαιούνται τα στελέχη του Λ.Σ.;

Αντί να ξοδεύονται υπέρογκα ποσά για δεξιώσεις ,εκδηλώσεις ,φιέστες ,μισθούς συμβούλων και άλλες δευτερεύουσες ή και αχρείαστες ανάγκες ,βοηθήστε επιτέλους έμπρακτα το προσωπικό να κάνει καλύτερα τη δουλεία του, παρέχοντας του τα κατάλληλα και ΑΝΑΓΚΑΙΑ εφόδια.

Η αγορά νέων επιχειρησιακών μέσων που βοηθούν στο έργο του Λ.Σ. είναι αναγκαία και απαραίτητη, όμως ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα μέσα τα χειρίζονται στελέχη του Λ.Σ., δυσαρεστημένα στελέχη από την μόνο κατ' όνομα Υπηρεσιακή μέριμνα...

Έχουμε απομείνει άλλωστε τόσοι λίγοι στο Σώμα που το κόστος αυτών που προαναφέρθηκαν αντισταθμίζεται πλήρως και με το παραπάνω από τα οφέλη που θα προσφέρει στο προσωπικό και κατ' επέκταση στην Υπηρεσία την ίδια.

Το προσωπικό δεν αντέχει άλλα βάρη, βοηθήστε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό.

Ο μη δυσαρεστημένος (δεν τολμώ να γράψω ευχαριστημένος) από τις συνθήκες εργασίας συνάδελφος αποδίδει καλύτερα, αυτό να μην το ξεχνά κανείς...