ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΣΕΑ και κρίσεις στις ΕΔ...

ΠΑΡΟΝ 07/02/2016 – Σ.Λ. staratalogia.gr
www.limenika-nea.blogspot.gr-αναδημοσίευση
 
• Όσοι δεν θυμόσαστε τι σημαίνει, σας το θυμίζω: Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών-Άμυνας ή, όπως είχε επικρατήσει επί Σημιτισμού, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΑΡΠΑΧΤΩΝ.• Όλες οι λοβιτούρες εξοπλισμών, και όχι μόνον, εγκρίνονταν από το... δεκαμελές ΚΥΣΕΑ, όπου οι ευθύνες εξαφανίζονταν πλήρως με τη μέθοδο της διάχυσης ευθυνών. Το ΚΥΣΕΑ, επίσης, επισφράγιζε τις αποφάσεις του υπουργού που αφορούσαν αλλαγές στην ηγεσία του Στρατεύματος.

• Τον Μάρτιο αρχίζουν οι κρίσεις αξιωματικών στις ΕΔ, όπου θα κριθούν και οι αρχηγοί. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην κορυφή δεν θα έχουμε αλλαγές. Εκτός αν πιάσει κάποια... κρίση τον κ. Καμμένο και καρατομήσει κάποιον αρχηγό, χωρίς λόγο και αιτία, όπως έκανε με τον πανάξιο Αρχηγό ΓΕΣ, στρατηγό Χρήστο Μανωλά. Ωστόσο, μας υποψιάζει το γεγονός ότι «αμελεί» να προωθήσει τον νόμο περί θητείας αρχηγών.

• Αν όμως, υποθέτουμε, αποφασιζόταν κάτι, ποιο ΚΥΣΕΑ θα το νομιμοποιούσε; Αυτό που προβλέπεται από το ΦΕΚ ΑΦ 26/25-2-2015; Ποια η σύνθεσή του; Πρωθυπουργός, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ, ΥΔΤ, υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Α/ΓΕΕΘΑ. Μα αυτό έγινε, στο πόδι, για την επικύρωση εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών Ρ-3 του ΓΕΝ. Είναι ένα ΚΥΣΕΑ α λα καρτ.

• Ας φροντίσουν, οι περί το ΥΕΘΑ ή τη γραμματεία της κυβέρνησης, να φτιάξουν ένα μόνιμης συνθέσεως, ολιγομελές ΚΥΣΕΑ, γενικής χρήσεως. Εγκαίρως... Αμήν.