ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Ερώτηση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και τη διεξαγωγή ναυτικής επιχείρησης στο Αιγαίο!

 Πέμπτη 11/02/2016
Την επικίνδυνη απόφαση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο που μεθόδευσε η ΕΕ με τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και τη διεξαγωγή ναυτικής επιχείρησής του στο Αιγαίο, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αποφάσισαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετικό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του.
Η ΕΕ -ταυτόχρονα με την προώθηση του επικίνδυνου σχεδίου της για "Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή - Ακτοφυλακή"- μεθόδευσε από κοινού με το ΝΑΤΟ την ανάθεση "φύλαξης" των ελληνοτουρκικών συνόρων στο ΝΑΤΟ, ενώ είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του, προώθησε με στρατιωτικές επεμβάσεις αλλαγές συνόρων σε πολλές περιοχές και στηρίζει ανοιχτά, όπως και η ΕΕ, τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε πρόσφατα ότι η Επιτροπή χαιρετίζει όλες τις σχετικές συζητήσεις "διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων", αν και στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ προκάλεσαν τον πόλεμο στη Συρία, στήριξαν κι εξέθρεψαν το "ΙSIS" και ευθύνονται για την τραγωδία των προσφύγων.
Τα γεγονότα αυτά καταρρίπτουν τον ισχυρισμό ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ αφορά μόνο τα τουρκικά σύνορα και αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία όχι μόνο συμφώνησε, αλλά και πρότεινε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, πιστή στο δόγμα του ευρωατλαντισμού. Υπενθυμίζουμε δε ότι διακηρυγμένος στόχος ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων  και της Τουρκίας είναι η συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ΕυρωΝΑΤΟϊκή ομπρέλα.
Ερωτάται η Επιτροπή: Πώς τοποθετείται στο θέμα της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο υπό ΕυρωΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο που είναι παράγοντας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και μεγάλων κινδύνων για το λαό μας;»