ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

«Πολιτισμένα» εγκλήματα: Αλλοι 33 νεκροί πρόσφυγες στις ακτές της Τουρκίας!


http://www.presspublica.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Το ατιμώρητο, διαρκές έγκλημα της πολιτισμένης Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες, αποκτά χαρακτηριστικά πρωτοφανούς βαρβαρότητας. Δεκάδες πρόσφυγες πνίγονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου, αλλά η ΕΕ επιμένει να ζητά καλύτερη και αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων. Δηλαδή ακόμη περισσότερους θανάτους, ακόμη περισσότερα εγκλήματα.
Σήμερα Δευτέρα, άλλη μια τραγωδία σφράγισε την απίστευτη περιπέτεια των ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά νησιά καταδεικνύοντας ότι για την πολιτισμένη Δύση, οι θάνατοι αθώων ανθρώπων ισοδυναμεί απλά με αριθμούς!
Για όσους βλέπουν πίσω από τους αριθμούς τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Τουλάχιστον 33 πρόσφυγες  σε δύο ναυάγια στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας. Είκοσι δύο άνθρωποι χάθηκαν έχοντας ξεκινήσει από το Αδραμύττιο και άλλοι έντεκα βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό στο ναυάγιο πλοιαρίου που είχε ξεκινήσει από την πόλη Δεκελί με προορισμό το νησί της Λέσβου.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες των τουρκικών μέσων κάνουν λόγο για τρεις διασωθέντες μεταξύ των προσφύγων που είχαν αναχωρήσει με βάρκα από το Δεκελί, κοντά στη Σμύρνη.