ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

«Νεκρώνει» την Πέμπτη o Πειραιάς & όλη η χώρα!

www.pireas2day.gr-αναδημοσίευση
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/11/2015
 
«Νεκρώνει», την Πέμπτη 3/12, ο Πειραιάς καθώς εργαζόμενοι στα λιμάνια, ναυτεργάτες και εργαζόμενοι σε άλλους εργασιακούς χώρους συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης θα απεργήσουν, με απόφαση των Ενώσεων, την Τετάρτη 2/12 και το Pireas2day.gr δεν θα αναρτήσει καμία είδηση.Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, διαδηλώνοντας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ και παίρνοντας μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

Οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια.

Οι ναυτεργατικές ενώσεις μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσον», ναυτομαγείρων, πληρωμάτων ρυμουλκών και συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ) καλούν, στις 10.30, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πλατεία Καραϊσκάκη.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο επιβατηγό- οχηματαγωγό «Κνωσός Παλλάς» ενώ σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με την συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων παλεύουμε για την διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, την απορρόφηση των ανέργων, την ουσιαστική τους προστασία, την απόσυρση οποιασδήποτε μείωσης των οργανικών συνθέσεων και την επαναφορά του Π.Δ 177/74 , τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την μη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την κατάργηση του Ν.Δ 2687/53 της εφοπλιστικής φοροασυλίας, την ριζική αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, την πάταξη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την επίλυση του προβλήματος της απλήρωτης ναυτικής εργασίας».

Επίσης, την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στην ειδική αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α) και καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν τις προνοιακές δομές Ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Το 2009 η κρατική επιχορήγηση για τα ΝΠΙΔ Πρόνοιας ήταν 24.000.000 €. Σήμερα 2015 το κονδύλι αυτό είναι κάτω από 10.000.000 €. Το 1ο και το 2ο Μνημόνιο μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση κατά 70%.
Για κάθε χρόνο εφαρμογής του 3ου μνημονίου προβλέπεται 0,5 %του Α.Ε.Π. περικοπές για την πρόνοια. Το κοινωνικό αγαθό της Ειδικής Αγωγής βρίσκεται υπό αίρεση.
Η υποχρέωση του κράτους να χρηματοδοτεί τις Προνοιακές δομές μετακυλίεται προς ιδιώτες και τις οικογένειες των ΑμεΑ.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία παρέχοντας υπηρεσίες από 8-12 μήνες απλήρωτοι.
Οι εργαζόμενοι στην Ειδική αγωγή και Πρόνοια σε όλη τη χώρα προσφέρουν απλήρωτη εργασία και έργο Ζωής σε συνθήκες ανασφάλειας.
Απεργούμε ενάντια στην διάλυση της Πρόνοιας
και του Κοινωνικού Κράτους και της Κοινωνικής Ασφάλισης
    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
•    Πλήρη χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ των λειτουργικών δαπανών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυστηρό οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο από το Κράτος
•    Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
•    Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις
ΖΗΤΟΥΜΕ :
•    Έκτακτη Χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες των  εργαζομένων στα ΝΠΙΔ
•    Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα επίπεδα του 2009.
•    Να  υλοποιείται χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά κολλήματα η διαδικασία  της επιχορήγησης προς τις Περιφέρειες .
•    Καμία απώλεια θέσης εργασίας  στο όνομα της οικονομικής κρίσης
         
Τα μέσα ενημέρωσης

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν, την Τετάρτη 2/12, 24ωρη απεργία και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:
Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι  Συνεργαζόμενες  Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους για την θωράκιση και οχύρωση του  αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας ενάντια  στην  συντονισμένη εκ μέρους των δανειστών, των  κυβερνήσεων και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος.
Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Αποτελεί ενιαία πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ  κατ” απαίτηση της εργοδοσίας συνολικά, η  βίαιη ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια. Ειδικότερα, στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το κράτος δεν είχε και δεν έχει συμμετοχή στη χρηματοδότησή του, ενώ αντίθετα έχει δημεύσει τα αποθεματικά του κατά 53% με το PSI. Σημειώνεται ότι, ήδη από το 2008 το 10% του αγγελιοσήμου αποδίδεται υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).