ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ούτε τρομοκρατική επίθεση να περίμεναν στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να δικαιολογεί χθες βράδυ και σήμερα το πρωί την παρουσία δεκάδων ένστολων (και πάνοπλων) των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της αντιτρομοκρατικής, της ασφάλειας της αστυνομίας και του λιμενικού, με κλούβες και τζιπάκια που είχαν κατακλείσει τις προβλήτες οπού κατέπλευαν τα επιβατηγά "Νήσος Μύκονος" και "Αριάδνη" με πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη αλλά και ντόπιους επιβάτες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Ούτε τζαχαντιστές, ούτε βομβιστές αυτοκτονίας που είχαν ταμπουρωθεί στα πλοία περίμεναν. Και το έλεγαν και επισήμως! Μετά το πρώτο σοκ των μέτρων που αντίκρυσαμε μέσα στο λιμάνι και που θύμιζε σε πολλά την εποχή που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Σ. Ξηρού, πληροφορηθήκαμε πως όλο αυτό το "σόου" το είχαν στήσει οι αρχές για έναν απλό έλεγχο βεβαιώσεων στους πρόσφυγες και μετανάστες που κατέφταναν για να εντοπίσουν πλαστά έγγραφα και τους... τροφοδότες τους! 

Το κλίμα όμως που δημιούργησαν κυρίως οι αστυνομικοί στο λιμάνι σε καμμία περίπτωση δε δικαιολογούσε τέτοια κινητοποίηση η οποία έγινε μάλλον για τα μάτια... των τηλεοπτικών φακών που ύστερα από διαρροές της αστυνομίας είχαν πιάσει από νωρίς "θέσεις μάχης" για να καλύψουν το υπερθέαμα-τρόμου. Τέτοια μυστικότητα στην επιχείρηση!

Που να το ήξεραν όμως αυτό οι επιβάτες των πλοίων, Λημνιοί, Μυτιληνιοί, Χιώτες και Σαμιώτες που ανυποψίαστοι άλλοι τρομαγμένοι και άλλοι απορημένοι, έβλεπαν ενόπλους με το δάχτυλο στη σκανδάλη να στέκονται δίπλα στον καταπέλτη; Άλλο τόσο οι πρόσφυγες και μετανάστες που λαχτάρησαν σκεπτόμενοι τί άλλο τους περιμένει και βλέποντας να πιάνουν συγγενείς τους και να τους τρέχουν στις 2 τα ξημερώματα στο αλλοδαπών για εξακρίβωση. 

Ερωτήματα:

Σκεφτείτε όντως να ταξίδευαν τρομοκράτες που να έβλεπαν από το κατάστρωμα τους πάνοπλους που... φιγούραραν στις προβλήτες πως θα αντιδρούσαν.

Αυτό θα το ζούμε κάθε μέρα; Σκεφτείτε πόσες βάρδιες αστυνομικών θα χρειαστούν, για να συνεχιστούν αυτοί οι έλεγχοι στα πλοία με τους μετανάστες που καταφτάνουν κατά χιλιάδες κάθε στον Πειραιά. Ή μήπως από αύριο θα ατονίσουν ή θα σταματήσουν; 

Σκεφτείτε και ποιον ωφελούν αυτές οι εικόνες που ταυτίζουν το προσφυγικό με την τρομοκρατία και σε ποια χρονική στιγμή (ψήφιση αντιλαϊκών νόμων) καταγράφονται. 

Επίσης γιατί δεν ελέγχονται οι μετανάστες για έγγραφα κατά την επιβίβασή τους από τα νησιά για να αποφευχθεί τυχόν επιβίβαση υπόπτων;

Για την ιστορία πάντως συνολικά από τους ελέγχους στα δύο επιβατηγά προσήχθησαν (και ταλαιπωρήθηκαν) 280 μετανάστες ανάμεσα τους και πολλά παιδάκια κι από αυτούς 7 τελικά βρέθηκε να κατέχουν πλαστές βεβαιώσεις που σχετίζονται με τη χώρα προέλευσης τους καθώς δήλωναν Σύροι πρόσφυγες. Κι απ' αυτούς μόλις 1 (ένας!) τελικά θα απελαθεί για ψευδή στοιχεία. 

Γι αυτόν έγινε τελικά τόσος ντόρος... (;)