ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ακόμα αγωνιώ για το 24μηνο!

 Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR              ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πριν από λίγες ημέρες είχα απευθύνει επιστολή- έκκληση από τη φιλόξενη ιστοσελίδα του πειρατικού ρεπορτάζ προς το προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ, για να συνδράμουν κι αυτοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν εδώ και καιρό οι 7 ΕΠΛΣ και η ΠΕΑΛΣ για την ένταξη των μετατιθέμενων (μεταξύ αυτών και εμού) προς τα νησιά του Αιγαίου στο 24μηνο.
Με έκδηλη ικανοποίηση διάβασα την ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με την οποία υποστηρίζουν κι αυτοί την εν λόγω διαδικασία. Δεν πιστεύω ότι με αυτή την παρέμβαση τους άλλαξαν τα μυαλά, αλλά πάλι η οποιαδήποτε υποστήριξη είναι καλοδεχούμενη.

Είναι αλήθεια ότι αρχικά θυμήθηκα τη ρήση του Τρώα Λαοκόοντα "φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες". Δεν μπορώ όμως να μην επικροτήσω την έστω και καθυστερημένη στροφή της ΠΟΕΠΛΣ, η οποία πλέον συντάσσεται μαζί μας.
Ακολούθησε ανακοίνωση των προέδρων των 7 ενώσεων που κατέκρινε την ομολογουμένως αιφνιδιαστική κι αναπάντεχη αλλαγή πλεύσης της ΠΟΕΠΛΣ.
Θα ήθελα να διαμηνύσω στους 7 προέδρους ότι η συνέχιση της κόντρας στο θέμα αυτό μόνο καλό δεν κάνει στην ολοκλήρωση της υπόθεσης που μας καίει όλους. Κανείς από εμάς δεν ξεχνά ποιοι ήταν αυτοί που από την πρώτη στιγμή τάχτηκαν στο πλευρό μας και με συνεχείς κι άοκνες προσπάθειες κατάφεραν να πείσουν τον υπουργό για την ένταξή μας στο 24μηνο, σε πείσμα άλλων. Δεν δικαιούται κανείς να διεκδικεί πέραν αυτών την πατρότητα της ιδέας και τα εύσημα της επιτυχίας.
Ειρήνη υμίν κύριοι. Με τη συνεχιζόμενες εκατέρωθεν αντεγκλήσεις μόνο ζημιωμένοι θα βγούμε. Μην ξεχνάτε ότι ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε. Η νομοθετική τακτοποίηση του θέματος δεν έχει περάσει σε κάποιο νόμο. Ας ψηφιστεί με το καλό σε λίγες ημέρες και μετά έχουμε όλο το χρόνο να συζητάμε για το ποιος το σκέφτηκε και ποιος το κατάφερε.
Συντάσσομαι με την άποψη του προέδρου της ΕΠΛΣ Δ. Κρήτης κ. KAΡTAKH, που ανέφερε ότι είναι καλό να τολμά να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του και να προσπαθεί να τα διορθώσει.
Και στη δεδομένη περίπτωση η (εύχομαι να είναι ειλικρινής) αναγνώριση από την μεριά της ΠΟΕΠΛΣ του δίκαιου αιτήματός μας είναι κάτι παραπάνω από ευτυχή συγκυρία.
Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.
Ένας μετατιθέμενος που αγωνιά για την ένταξή του στο 24μηνο.
Ευχαριστώ...