ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Διαδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά!

'Πειραιάς, διαδήλωση κατά της πώλησης του λιμανιού  
 η Εφημερίδα των Συντακτών- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
 
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο της Δραπετσώνας και έγινε πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής | EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Έπειτα από κάλεσμα της δημοτικής αρχής, κάτοικοι του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του ευρύτερου Πειραιά, διαδήλωσαν κατά της ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Στη συγκέντρωση μετείχαν ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Βρεττάκος οποίος τόνισε πως «είναι φυσικό να αντιδρούν οι πολίτες, αφού η απόφαση να πουληθεί το λιμάνι δεν έχει προηγούμενο». Μάλιστα υποστήριξε πως «θα έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».
Σύμφωνα με τον Γιώργο Γαβρίλη, «δεν μόνο πωλείται κάποιο τμήμα του λιμανιού, αλλά δραστηριότητες και χρήσεις που στηρίζουν την πόλη. Χάνεται ένα κρατικό μονοπώλιο και δημιουργείται ένα ιδιωτικό».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστήριξε πως αυτοί που πουλάνε το λιμάνι «δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες και κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν. Η περιοχή των λιπασμάτων θα αναπλαστεί και θα αποδοθεί στους πολίτες», πρόσθεσε και είπε ότι θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων.
Στην διαδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές Εύη Καρακώστα, Ειρήνη Κασιμάτη και Ελένη Σταματάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ , ενώ το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο της Δραπετσώνας και έγινε πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου επιδόθηκε ψήφισμα και στη συνέχεια οι διαδηλωτές έφτασαν και διαλύθηκαν στον χώρο των λιπασμάτων, όπως ήταν προγραμματισμένο.