ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Τσίπρας και Φάιμαν τα είδαν όλα υπέροχα με τους μετανάστες στη Λέσβο…ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΗΝΕΣ!


Στη Λέσβο βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνοδεύει τον Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Φάιμαν που έφτασε με απευθείας πτήση από τη χώρα του στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης λίγο νωρίτερα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ο κ. Φάιμαν πραγματοποιεί την επίσκεψη αυτή στη Λέσβο προκειμένου να έχει μία πλήρη εικόνα για το μεταναστευτικό πρόβλημα.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν αρχικά στην αίθουσα των VIPS του αεροδρομίου Μυτιλήνης όπου ο κ. Τσίπρας τον καλωσόρισε και του σύστησε τους συνεργάτες του και τους τοπικούς άρχοντες της Λέσβου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιβίβαζε μετανάστες για να τους μεταφέρει στον Πειραιά.
Ο κ. Φάιμαν είχε πλήρη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς και μίλησε για αρκετή ώρα και με τον καπετάνιο του πλοίου για τις συνθήκες που βιώνει στο δύσκολο αυτό έργο που εκτελεί.
tsipras-faiman-mytilini-3
Στη συνέχεια μετέβησαν στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ όπου περιηγήθηκε σε όλους σχεδόν τους χώρους που φιλοξενούνται οι μετανάστες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι δύο άνδρες για τα μικρά παιδιά που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην παιδική χαρά και έπαιζαν.
tsipras-faiman-mytilini-7
Το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών τη Μόριας ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας των Τσίπρα – Φάιμαν όπου και οι δύο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη λειτουργία της μονάδας και των ενασχολουμένων εκεί υπηρεσιών.
Τελευταίος σταθμών των δύο πολιτικών αρχηγών πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής ήταν το Δημαρχείο της Λέσβου όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων που ασχολούνται με το μεταναστευτικό για να βρεθούν άμεσες λύσεις για το τεράστιο αυτό υπαρκτό πρόβλημα.