ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ξεσηκωμός κατά της πώλησης του ΟΛΠ!

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου διοργανώνεται 24ωρη πανλιμενική απεργία |
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Τριήμερο κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια με κύριο αίτημα την αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος(ΟΜΥΛΕ) κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής της συνέλευσης με την συμμετοχή όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων στους Λιμενικούς Οργανισμούς της χώρας, αποφάσισε:
Το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 10.30 το πρωί και παραστάσεις σε όλες τις διοικήσεις των οργανισμών, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 24ωρη πανλιμενική απεργία, συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου σύγκλιση ευρείας σύσκεψης φορέων για συνέχιση του αγώνα.
Παράλληλα αποφασίστηκε να τεθεί το ζήτημα της πώλησης των λιμανιών στην προσεχή συνεδρίαση του IDC(Διεθνές Συνδικάτο Εργαζομένων στα Λιμάνια) και να ζητούν να αναληφθούν πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες. Να πραγματοποιηθούν δυναμικές παρεμβάσεις σε όλες τις ενέργειες προώθησης της πώλησης των λιμανιών της κυβέρνησης, του ΤΑΙΠΕΔ και των ΔΣ των Οργανισμών.
Να κατατεθεί καταγγελία για την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ, ΟΛΘ και των συνεπειών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να κάνουν συναντήσεις με πολιτικά κόμματα προκειμένου να τα ενημερώσουν για τις κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας.
Ανακοίνωση εξέδωσαν και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ που δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ,  όπως και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των δημοσίων λιμανιών.
Τέλος καλούν όλα τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά στην προγραμματισμένη συγκέντρωση του δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας το Σάββατο.