ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Προφυλακιστέος ο Θωμάς Λιακουνάκος!

Η Εφημερίδα των Συντακτών- ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ
Θωμάς Λιακουνάκος Στη φυλακή ο επιχειρηματίας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Βασιλική Μπράτη, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος κατηγορείται για τα κακουργήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συνδέονται με υπόθεση προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Τα αδικήματα αφορούν μίζα ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ από off shore εταιρεία, η οποία φέρεται να ανήκει στον επιχειρηματία με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.
Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής και σχετίζονται με μίζες προς τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο, που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Θωμάς Λιακουνάκος αφορά την προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση από την εταιρεία Ericson την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία AXON του κ. Λιακουνάκου.
Απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες και, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμενε ότι δεν δωροδόκησε πότε κάποιον. Υποστήριξε ότι αγνοεί τις συγκεκριμένες κινήσεις κεφαλαίων, αν και αποδέχθηκε ότι ίδρυσε την εταιρεία Ινταράξιον με δύο ακόμη πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα έχει αποβιώσει.
Διαχειστής της εταιρείας, την οποία ίδρυσε όπως φέρεται να είπε για νόμιμες δραστηριότητές του, ήταν ο Βρετανός δικηγόρος Κόλεριτζ. Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ανέφερε ότι ο πελάτης του έδωσε εξηγήσεις και αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ μαζί με την έτερη δικηγόρο του κατηγορούμενου, Σοφία Πολάλη, είπαν: «Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια δικογραφία δύο ετών μέσα σε δύο ημέρες».
Μάλιστα η τελευταία άφησε αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.