ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών πρότειναν τη μετεγκατάσταση του ΓΕΝΕ σε ένα από αυτά τα κτίρια και η εξοικονόμηση των χρημάτων να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της επιδότησης των ανέργων...



ΠΕΜΕΝ                                                     ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πειραιάς 13 Οκτώβρη 2015

          Στη σημερινή συνεδρίαση του ΓΕΝΕ καταγγέλθηκε από τους εκπρόσωπους της ΠΕΜΕΝ και του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, μέλη του Συμβουλίου, ότι η χρόνια αφαίμαξη του Κεφαλαίου Ανεργίας Ασθενείας Ναυτικών, με τα ενοίκια του κτιρίου στέγασης του ΓΕΝΕ,  παρότι υπάρχουν  ακίνητα του ΝΑΤ, που παραμένουν ανεκμετάλλευτα.

          Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών  πρότειναν τη μετεγκατάσταση του ΓΕΝΕ σε ένα από αυτά τα κτίρια και η εξοικονόμηση των χρημάτων να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της επιδότησης των ανέργων.
           Επαναλάβαμε την πάγια θέση μας, οι ναυτεργάτες να είναι πλειοψηφία στο συμβούλιο του ΓΕΝΕ.
           Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ανέδειξαν την πρόταση που είναι: «Το σύνολο των  πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία».   
 Όπου η αντικατάσταση των πληρωμάτων των οργανικών συνθέσεων δεν πραγματοποιείται, να πληρώνεται πρόστιμο από τις εταιρείες στο 100% των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών ναυτεργατών, που δεν έχουν ναυτολογηθεί, με ευθύνη της εταιρείας και του ΓΕΝΕ, προς το ΚΑΑΝ.
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, στη Σύσκεψη, αύριο Τετάρτη 14 Οκτώβρη στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, για να οργανώσουμε δυναμική απάντηση με  συμμετοχή στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη και Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 6.30  το απόγευμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να αποτελέσουν σταθμό για την Πανελλαδική Αεργία στις 12 Νοέμβρη.   

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΝΕ

ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Γενικός Γραμματέας Β’ ΠΕΜΕΝ

ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Πρόεδρος ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ