ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Γ.Γ ΕΠΛΣ ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ :...τι ντροπή, τέτοια ντροπή..!"

www.limenika-nea.blogspot.gr-αναδημοσίευση

ΕΜΑΙΛ image..."...τι ντροπή, τέτοια ντροπή..!"

Στη συνέντευξη του ο κ. Υπουργός <<κατηγορεί>> τη νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ για το πείσμα τους να ξεσπιτωθούν οι συνάδελφοι μας και οι οικογένειες τους μέσα στο χειμώνα μέσουσης της σχολικής χρονιάς ενώ κάνει λόγο και για παρανομίες – παρατυπίες στις μεταθέσεις .Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς η νέα  διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ να παραιτηθεί , δυστυχώς αυτή πανηγυρίζει.!

Είχαμε τοποθετηθεί εξ αρχής ότι τόσο μεγάλο αριθμό μεταθέσεων δεν αντέχει ο οργανισμός μας όσο και τα στελέχη του αλλά το πείσμα , φιλοδοξία , η έμμονη ,και αντίσυναδελφικοτιτα  , δεν επέτρεψαν στη νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ να το αντιληφθεί η καλύτερα αδιαφορήσαν.
Σήμερα επιβεβαιωνόμαστε περίτρανα .
Από τις μεταθέσεις που κοινοποιήθηκαν διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν κενά και απορίες για να μη πούμε  παρανομίες και παρατυπίες και δώσουμε  τη χαρά να μας απειλήσουν με εξώδικα – μηνύσεις - αγωγές που εν έλλειψη επιχειρημάτων χρησιμοποιούν ως συνήθη τακτική οταν θέλουν να κλείσουν στόματα .
Είδαμε ότι από 20-07-2015 υπάρχουν χρήματα για την εκτέλεση των μεταθέσεων αλλά προτίμησαν την εκτέλεση τους την 12-10-2015.
Είδαμε μετάθεση συνάδελφου μας που βρίσκεται σε διαδικασία αλλεπάλληλων εγχειρήσεων να τον μεταθέτουν άμεσα.
Είδαμε μεταθέσεις από τις οποιες προκύπτει ότι δεν ήξεραν ούτε που πραγματικά υπηρετούν οι μετατιθέμενοι.
Είδαμε με χαρτί μολύβι  να σχεδιάζουν  μεταθέσεις συνάδελφων ώστε να αποδυναμωθούν ενώσεις που δεν έσκυψαν το κεφάλι στην νέα διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ και να δυναμώσουν με μέλη και αντιπροσώπους ΕΠΛΣ που σέρνονται πιωτούς.
Είδαμε μεταθέσεις που πρέπει οι συνάδελφοι σε δέκα ημέρες να πάρουν τα παιδία τους από τα σχολεία και να πάνε στο άγνωστο.
Είδαμε μεταθέσεις  συνάδελφων αν και έχουν μετατεθεί προ μηνών να μεταθέτονται και πάλι .
Είδαμε μεταθέσεις συνάδελφων που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν μια και δυο φορές εκτός τόπου επιλογής τους να τους μεταθέτουν και πάλι .
Είδαμε μεταθέσεις συνάδελφων [πολλοί στην  πρώτη τους μετάθεση ] που θα κλείσουν τον Ιανουάριο τριετια να τους μεταθέτουν απο τον Ιούνιο και πολλούς απο αυτούς να τους αντικαθιστούν συνάδελφοι με 15 και πάνω έτη .
Είδαμε μεταθέσεις συνάδελφων να είναι υπό μετάθεση νωρίτερα 3-4 μήνες πριν κλείσουν οκταετία να μετατίθενται.
Είδαμε συνδικαλιστές αιώνιους που σήμερα αυτοαποκαλούνται νέοι συνδικαλιστές να ωρύονται και να μιλούν για νομιμότητα οταν οι ιδιοι ολα αυτα τα χρόνια οχι μονο δεν μιλούσαν αλλά συμμετείχαν στο <<αλισβερίσι>>
Είδαμε συναδέλφους που μέχρι εχθες κάθονταν στο ιδιο γραφείο ή περιπολούσαν μαζι να μαλώνουν και να μη μιλούν ο ενας στον αλλο κατηγορώντας οι μεν τους δεν για μερικα μορια λιγότερα ή περισσότερα .
Είδαμε συναδέλφους μας ξεχασμένους 4 και 5 χρονια στις πιο μάχιμες υπηρεσίες του Αν.ΑΙΓΑΙΟΥ να τους εκμεταλλεύονται και  να τους τάζουν μεταθέσεις πριν ακόμα πραγματοποιηθούν τα συμβούλια χωρίς αντίκρισμα και χωρίς σχεδιασμό  που να προκύπτει σύμφωνα με τις οικονομικές –υπηρεσιακές  και οικογενειακές ανάγκες όλων των συναδέλφων ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η  ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ .
Τι δεν είδαμε από την αυτοαποκαλούμενη ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ   ;
Δικαιοσύνη, συναδελφικότητα, ανθρωπιά, συνεργασία, σχέδιο, και συνδικαλιστές που μετά από χρόνια ασυδοσίας στις μεταθέσεις να βάζουν φρένο αλλά με γνώμονα τα παραπάνω , με μέτρο και σταδιακά.
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές στο ΠΔ μεταθέσεων , στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και  στην οργανική δύναμη των υπηρεσιών ,”ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ “ ώστε σε συνδυασμό με τους νέους ΑΞ-Υ/Ξ και Λ/Φ που το επόμενο καλοκαίρι θα βγουν από τις σχολές θα δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σώμα και τα στελέχη του.
Για άλλη μια φορά συγχαίρουμε τον Υπουργό και τους συνάδελφου μας στις 7 ΕΠΛΣ και την ΠΕΑΛΣ που λειτούργησαν σοφά ,τοσο υπέρ της υπηρεσίας οσο και των μελών μας  ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους από τη Γ φάση μετατίθενται  στο Αν.- Αιγαίο-Κυκλάδες να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις  του 24μηνου και σε όσους από την Α-Β φάση δεν επιθυμούν να μετατεθούν με προσφυγή τους ,να ικανοποιηθούν.
Ας ελπίσουμε σύντομα οι λίγοι αντισυνδικαλιστές – αντισυνάδελφοι  που δημιούργησαν ολη αυτή τη ντροπιαστική κατάσταση  να βρεθούν στην ίδια θέση που σήμερα βρίσκονται οι 1200 υπό μετάθεση συνάδερφοι μας .
 
ΚΑΡΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                            ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΛΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                 Γ.Γ ΕΠΛΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ