ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΙ στη ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Οκτώβρη, 10.30 π.μ, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 21)....

ΠΕΜΕΝ       ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ      ΠΕΕΜΑΓΕΝ      ΠΕΠΡΝ       ΠΕΣ/ΝΑΤ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΝΕΡΓΩΝ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη,
στον Πειραιά στις 18:30 πλατεία Καραϊσκάκη



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, αποφασίστηκε οι ναυτεργατικές οργανώσεις να πραγματοποιούσαν  συνεδριάσεις Δ.Σ – Γ.Σ, πλατιές συσκέψεις, για την προετοιμασία των Συλλαλητηρίων στις 22 Οκτώβρη και της Πανελλαδικής Απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία, συνταξιούχους, σπουδαστές, να συμμετέχουν στην οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 14 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.
Να δημιουργηθεί κλίμα μάχης. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ’ΡΘΟΥΝ  ΤΑ ΠΑΝΩ, ΚΑΤΩ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ,  προωθούν και ενσωματώνουν στο 3ο μνημόνιο, το 1ο και το 2ο, που ψήφισαν και οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, συνεχίζοντας την επίθεση σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνολικά των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, συνέχιση των  ιδιωτικοποιήσεων, φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!!  Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση.

Στο ν.4334/2015 και στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνει και «το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (π.χ θαλάσσιες μεταφορές)», που σημαίνει «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με διόγκωση της ανεργίας.
Από τις 14 Αυγούστου στο ν.4336/2015 το ΚΕΑΝ (Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών) εντάχθηκε στο ΕΤΕΑ που αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων μειώσεων κατά 8% σε κύρια και επικουρική σύνταξη, ενώ αυξάνονται οι εισφορές και η φορολογία των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
Αυτές οι εξελίξεις σε συνδυασμό με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, θα φέρουν συντριπτικό χτύπημα στα έσοδα του ήδη λεηλατημένου ΝΑΤ από την φιλοεφοπλιστική πολιτική,  με τραγικές καταστάσεις  σε βάρος των ασφαλισμένων του.
Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις βρίσκονται στον αέρα, θα χειροτερεύσει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κοινωνικοασφαλιστική προστασία, η δημόσια ναυτική εκπαίδευση.

Συνάδελφοι,
Ακόμα πιο αποφασιστικά δουλεύουμε για την οργάνωση δυνάμεων, την  μαζικοποίηση και  ισχυροποίηση των συνδικάτων. Κάθε μέρα στους τόπους δουλειάς, μέσα στα καράβια, τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, εργάτη τον εργάτη, σφυρηλατούμε την ταξική πάλη, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Απομονώστε τις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, καμιά υποταγή, στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Οι μεγάλες ιστορικές ανατροπές, οι μεγάλες κατακτήσεις των λαών έγιναν όταν αυτοί βγήκαν στο προσκήνιο και διεκδίκησαν τον πλούτο που παράγουν, έβαλαν τη σφραγίδα τους, διεκδίκησαν μαζικά και αποφασιστικά αυτά που τους ανήκουν.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ


Πειραιάς 9 Οκτώβρη 2015