ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΕΠΛ.Σ : Νέα συνάντηση με Υπουργό, κ.Δρίτσα Θ. για τις μεταθέσεις....

ΠΟΕΠΛ.Σ

Πειραιάς, 30.09.2015
Μετά από αναστάτωση που προκλήθηκε στα στελέχη που περιμένουν την κοινοποίηση των μεταθέσεων που έχουν αιτηθεί και δικαιούνται,  πραγματοποιήθηκε νεότερη συνάντηση με τον κ. Υπουργό την Τετάρτη 30.09.2015 με θέμα τις τακτικές μεταθέσεις 2015.
Κατά τη διάρκεια αυτής ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς για πρώτη φορά όπως παρατήρηση, τηρήθηκε για πρώτη φορά η νομιμότητα σε όλο το φάσμα του νομικού-θεσμικού πλαισίου.

Κοινή βούληση των δύο πλευρών αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του Π.Δ. μεταθέσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και τα κενά που έχουν διαπιστωθεί. Ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι παράλληλα με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των προσφυγών που αφορούσαν μεταθέσεις ενίσχυσης των λιμενικών αρχών της 6ης, 8ης και 9ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. , θα κοινοποιηθεί  στους ενδιαφερόμενους και το σύνολο των υπολοίπων μεταθέσεων που εκκρεμούν.
Από τις 800 μεταθέσεις  Α΄ και Β΄ φάσης, το 65% αφορούν την ικανοποίηση αιτημάτων των στελεχών,  συμπεριλαμβανομένου των εκκρεμών μεταθέσεων του 2013.
Σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό του Π.Δ. μεταθέσεων ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αλλαγές θα γίνουν μέσω διαβούλευσης με τη Ομοσπονδία μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν.Γραμματέας
Τσατσουλής Αθανάσιος              Καμβύσης Σαράντος