ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

PEIRATIKO REPORTAZ: ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΕ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ; ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ...ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ...ΘΕΣΜΟΙ...ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΟΣΟΙ...ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΝΑ...ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ... ΔΟΝΤΙΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΓΑΓΕΤΕ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!!

 
PEIRATIKO REPORTAZ: Που ασκούνται,  βρίζοντας, ξένοι...φαντάροι!!! 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 04 Αυγούστου 2015 

Τί λέει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τις προσαγωγές δημοσιογράφων 

και φωτορεπόρτερ, χωρίς όμως να ... πείθει

www.bloko.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Συνεχίζεται η επικοινωνιακή αντεπίθεση της Αστυνομίας του κ. Πανούση σε καταγγελίες και ανακοινώσεις φορέων και ατόμων με στόχο αστυνομικές ενέργειες. Πριν από λίγη ώρα, εκδόθηκε ανακοίνωση για τις προσαγωγές δημοσιογράφων και
φωτορεπόρτερ λίγες ώρες νωρίτερα από το κέντρο της Αθήνας. Αποδίδονται αφενός στη λήψη δρακόντιων μέτρων για την προστασία των μελών της τρόικας, αφετέρου σε άγνοια της επαγγελμαικής ιδιότητας των ατόμων που οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.

Τί λέει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τις προσαγωγές δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, χωρίς όμως να ... πείθειΑκολουθεί η ανακοίνωση, που όμως δεν είναι ... "εμφανώς" πειστική, δεδομένου ότι οι προσαχθέντες είναι κάτι περισσότερο από οικείες φυσιογνωμίες στους αστυνομικούς, καθώς η παρουσία τους σε διαδηλώσεις και κάλυψη γεγονότων είναι αδιάλειπτη. 

Σχετικά με σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.), διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
  • Σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αρχικά ένας άνδρας και μία γυναίκα και στη συνέχεια άλλοι δύο άντρες. 
  • Τα άτομα αυτά κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, πλησίον φυλασσόμενων στόχων κυβερνητικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. 
  • Οι δύο πρώτοι αποχώρησαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. 
  • Οι άλλοι δύο αποχώρησαν άμεσα, αφού δήλωσαν την επαγγελματική τους ιδιότητα (δημοσιογράφος – φωτορεπόρτερ), χωρίς να πραγματοποιηθεί διαδικασία εξακρίβωσης.
Σημειώνεται ότι από τις πρωινές ώρες σήμερα είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα αστυνομικής επιτήρησης στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να αποτραπεί οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια σε βάρος προσώπων και εγκαταστάσεων.
Θεωρούμε δεδομένη την κατανόηση των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., καθώς οι ενέργειες των αστυνομικών, στις παραπάνω περιπτώσεις, εντάσσονται στο πλαίσιο της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και πραγματοποιήθηκαν με σεβασμό στην προσωπικότητα των ατόμων και το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Ακόμα κι αν ορισμένοι κρίνουν άστοχη ή υπερβολική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, η Ελληνική Αστυνομία διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι σε κάθε περίπτωση θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους, πάντοτε όμως εντός του πλαισίου του κράτους δικαίου και της νομιμότητας.