ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η ...ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ!!!!!!!



 Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
 
     Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στη χώρα μας,  το 2009-  η οποία αναμφισβήτητα είναι εισαγόμενη  από οικονομικά συμφέροντα του εξωτερικού και διογκωμένη,προκειμένου  να λεηλατηθεί η Ελλάδα - είχα μια μικρή ελπίδα ότι επειδή , κύριος στόχος των λεγόμενων Δανειστών ήταν ο ευρύτερος Δημόσιος τομέας , ίσως αυτό αποτελούσε μια ευκαιρία να διορθώσουμε από μόνοι μας τα αίσχη,  που κυριαρχούν σε αυτόν.

Επειδή όσα καταλογίζουν οι πολίτες  αλλά και διάφοροι ΄΄ειδικοί΄΄ από το εξωτερικό είναι εν μέρει ακριβή …δηλαδή,  ότι η Δημόσια Διοίκηση είναι αναποτελεσματική  , απαρτίζεται  κατά τεράστιο ποσοστό από ανίκανους  Διοικητές ,προϊσταμένους  κλπ    και μεγάλο μέρος των υπαλλήλων της  είναι επίσης μη αποδοτικοί , βολεμένοι και κρυμμένοι σε πόστα που αντικρίζει κανείς υπεράριθμο προσωπικό ενώ στον αντίποδα υπάρχουν Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες είναι υποστελεχωμένες   και τραβάνε το κουπί της γαλέρας του Δημοσίου ,   πίστεψα,  ότι ίσως το φιλότιμο η αξιοπρέπεια και η συναδελφικότητα  επιτέλους θα επικρατήσουν της τεμπελιάς του ρουσφετιού και της ανικανότητας. 
Το αγαπημένο μου ΛΣ , το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να ζω με αξιοπρέπεια από το 1998 και να προσφέρω ως στέλεχος του τις υπηρεσίες που  μπορώ στον Έλληνα  πολίτη είναι μια ακόμα κλασσική  περίπτωση του αίσχους του Δημοσίου.
Για να μακρηγορήσω θα μπω κατευθείαν στην ουσία του προβλήματος και θα σχολιάσω τρεις παράγοντες.
1)      Στρατιωτική ηγεσία: Tι έχει κάνει τα τελευταία η σεβαστή στρατιωτική ηγεσία μας;
Τίποτα φυσικά….όπως πάντα.   Το μόνο που καταφέρνει είναι να αναστατώνει τις ζωές των συναδέλφων , να αποτελείται από άσχετους , άβουλους και πολιτικά ελεγχόμενα ματαιόδοξους  βαθμοφόρους. 
    Να αναφέρω παραδείγματα;   ….πάμπολλα..πόσοι ΑΞ και ΥΞ υπηρετούν σε Διοικητικές θέσεις και σε γραφεία χωρίς προηγουμένως να έχουν υπηρετήσει για ικανό χρονικό διάστημα σε Λιμεναρχεία ,και σκάφη.    Νέοι συνάδελφοι καβατζώνονται στα γραφεία χωρίς να έχουν πάρει μυρωδιά  για το πραγματικό Λιμενικό Σώμα και μετά από λίγο καιρό διατάζουν και απαιτούν να δώσεις  λύση  εσύ στο πρόβλημα το οποίο είτε έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει ή οφείλουν να λύσουν λόγω θέσης και ευθύνης.
Διοικητές ΠΕΔΙΛΣ με προϋπηρεσία χειρότερη από Λιμενοφύλακα …θέσεις Αρχιπλοιάρχων   για ικανοποίηση της ματαιοδοξίας των ΑΞ. Αντί να δίνουν λύσεις …δημιουργούν προβλήματα.

Καπεταναίοι και Μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού  στην καλύτερη ηλικία τους και βρίσκονται κρυμμένοι  σε γραφεία η καβατζωμενοί σε διάφορες θέσεις  στις οποίες θα έπρεπε να υπηρετούν μεσόκοποι και έμπειροι συνάδελφοι.
Τι πιο παράδοξο να είσαι μηχανικός 20 έτη σε πλωτό και να σου ΄΄βάζει χέρι΄΄ γιατί δεν βρίσκει ς σπόνσορα να φτιάξεις τη βλάβη του σκάφους ,  το παλικάρι από τη Διοίκηση με τον ενάμιση χρόνο υπηρεσίας στα πλωτά ο οποίος ούτε γνώσεις έχει ούτε πείρα απλά είχε βύσμα και την κοπάνησε άρον άρον  . 
Το ίδιο ισχύει και για του πανεπιστημιακούς και για να μην παρεξηγηθώ μια από τα ίδια είναι και οι ΥΞ και οι ΛΦ. Τεράστιος αριθμός καβατζωμενων σε όλες τις βαθμίδες.
Τι ποιο γελοίο να  ορκίζεται μια σειρά ΛΦ και ενώ η προκήρυξη τους αναφέρει ότι θα υπηρετήσουν για πέντε έτη στα νησιά…να έχουν εξαφανιστεί με αποσπάσεις οι περισσότεροι τον πρώτο χρόνο και μετά από λίγο και οι υπόλοιποι.
Τι ευθύνες έχει η αγαπητή ηγεσία μας για αυτή την παρωδία;
Τα τελευταία έτη πιπιλάμε  την καραμέλα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για οδοιπορικά ώστε να εκτελεστούν μεταθέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς τα νησιά….
Τα χρήματα για τις αποσπάσεις που εκτελούνται κάθε μήνα εδώ και μερικά έτη  στην παραμεθόριο αλλά και για τις άδειες των Καπετανομηχανικών  στα διάφορα σκάφη , επαρκούσαν  για να  πάρει μετάθεση όλο το ΛΣ από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Όταν πχ  αντί να μεταθέσεις πέντε άτομα  για να ΄΄δημιουργήσεις΄΄ ένα πλήρωμα σκάφους στην παραμεθόριο και να δαπανήσεις  ένα χρηματικό ποσό για μια φορά  εσύ επιλέγεις να αποσπάς κάθε μήνα πέντε βαθμοφόρους προκειμένου κάνεις την ίδια δουλειά …αυτό το κόστος είναι περίπου  12πλάσιο σε ετήσια βάση !!   Ε λοιπόν αν αυτό δεν είναι κατασπατάληση δημόσιου χρήματος τότε  πείτε μου τι ακριβώς  είναι. Το παραμύθι ότι τα χρήματα των μεταθέσεων είναι σε άλλο κωδικό από αυτά των αποσπάσεων δεν είναι πειστικό και πραγματικά τούτες τις μαύρες μέρες είναι προκλητικά γελοίο.
Ο Καλλικράτης άλλο πήγαινε να γίνει και άλλο έγινε…. Πατέντες επί πατεντών….

Τρανό παράδειγμα τα Χανιά…(χωρίς άλλο σχολιασμό)
Και φτάσαμε φέτος να μετράμε φάσεις για τις μεταθέσεις λες και παρακολουθούμ ε ποδοσφαιρικό αγώνα μόνο που χορτάσαμε από φάσεις αλλά γκολ δεν είδαμε ακόμα να μπαίνει και έτσι που πάμε  το μόνο γκολ που θα μπει είναι το αυτογκόλ.
Αλλά ας πούμε λίγα και για τους συνδικαλιστές .  Είναι η ανοιχτή πληγή του Λιμενικού …είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο ΛΣ αλλά είναι και η εικόνα όσων είναι μέλη των Ενώσεων και Ομοσπονδιών τους.

Τι έκαναν οι συνδικαλιστές όλα αυτά τα χρόνια;  Καβατζώθηκαν , κοπροσκύλιασαν , βόλεψαν την κλίκα τους , ρουφιάνεψαν συναδέλφους. Μόνο προαγωγές ΕΟΘ εξασφάλισαν οι σειρά του΄΄ απερχόμενου΄΄ και κατά τα άλλα όλα τα οικονομικά οφέλη που είχαμε όσα χρόνια υπηρετώ τα κερδίσαμε χάρη στη Αστυνομία.

Δεν κατάφεραν , όχι γιατί δεν μπορούσαν, αλλά γιατί δεν ήθελαν, ούτε μια θεσμική αλλαγή για τους συναδέλφους.
Μας λένε το παραμύθι για τα μόρια των συναδέλφων  όταν ξέρουν ότι ο αμετάθετος  που πάλιωσε και έχει κάνει οικογένεια δεν κινδυνεύει να απειληθεί από τα μόρια συναδέλφου κατά 4 έτη νεότερου ο όποιος έχει πάρει μετάθεση για 3 χρόνια εκτός τόπου συμφερόντων του. Έτσι αν είσαι παλιός και βύσμα την γλιτώνεις.
Αντί να δημιουργηθεί λίστα αμετάθετων από την οποία θα αντλούνται οι μεταθέσεις συνεχίζουμε και δουλευόμαστε. Αντί να μπορούμε να δούμε ηλεκτρονικά που έχει υπηρετήσει ο καθένας συνάδελφος  , ποσά χρόνια, υπηρέτησε , και τα μόρια του , παραμυθιαζόμαστε με τις μεταθέσεις  ανά  την επικράτεια  την στιγμή που οι περισσότεροι αμετάθετοι βρίσκονται στο Υπουργείο και τα πέριξ αυτού εντός Αττικής μια ζωή και εξαιρούνται από τις μεταθέσεις.
Οι καπετάνιοι και η μηχανικοί τι γίνονται;  Θα δημοσιεύσετε καμία λίστα με όσους έχουν τις εν λόγω ειδικότητες να δούμε και εμείς ποσό έχουν υπηρετήσει σε πλωτά, ποιοι υπηρετούν ακόμα και που έχουν κρυφτεί οι περισσότεροι;
 Πόσα είναι άραγε τα πλωτά και πόσοι οι διπλωματούχοι ;;;
Kάποιοι παίρνουν τους βαθμούς χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια προϋπηρεσίας… .κάποιοι καταρρέουν στα σκάφη και άλλοι κάνουν επιδερμίδα χωμένοι σε γραφεία.
Τι κάνατε για όλα αυτά κύριοι της ΠΟΕΠΛΣ και της ΠΕΑΛΣ;
Μόνο αστείες –γραφικές ανακοινώσεις ξέρετε να αναρτάτε.
Απορώ με τον ταμία της ΠΟΕΠΛΣ που έγραψε ότι το επάγγελμα των ενστόλων είναι ο ορισμός του επικίνδυνου επαγγέλματος αν  συμπεριλαμβάνει το 70% του προσωπικού του ΛΣ που είναι απασχολούμενο στα γραφεία , στις υπηρεσίες καβατζα  ή εννοούσε μόνο τους ηλίθιους  πού ξεσκίζονται στην παραμεθόριο , στα νησιά  του Αιγαίου , στην Πάτρα την Ηγουμενίτσα το Ιόνιο τα πλωτά και τη ΜΥΑ.
H εργασία στα περισσότερα  πόστα είναι ανθυγιεινή από  τα τσίπουρα, τα τσιγάρα ,τις πίτσες την  παχυσαρκία και  την  καθιστική ζωή.
Τι προτείνατε συνάδελφοι συνδικαλιστές όλα τα προηγούμενα έτη για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο ;
Τίποτα φυσικά…και τώρα ξαφνικά ο ένας  συνδικαλιστής ζητάει προσλήψεις κατά τόπους , ο άλλος καταγγέλλει τον μέχρι πρότινος φίλο συνδικαλιστή για τις  άδικες μεταθέσεις… Ο συνδικαλιστής στο συμβούλιο μεταθέσεων κατηγορείται ως καβατζωμένος και τώρα που άρχισαν τα ζόρια …η ξευτίλα ξεκινάει…οι μάσκες πέφτουν.
Τελικά μάλλον αξίζουμε αυτά που μας παθαίνουμε…

Και μια παράκληση προς την πλειοψηφία των συνδικαλιστών ….Έχετε γελοιοποιηθεί αρκετά …κλείστε τα στόματα σας τώρα και θερίστε αυτά που σπείρατε τόσα χρόνια τώρα.

Ξεφτίλες.