ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Διάλειμμα στο δύσκολο ταξίδι...

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Χριστοδουλοπούλου, Φλαμπουράρης, Πανούσης, Φωτίου σε συνέντευξη Τύπου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Την ώρα που δεκάδες δημοσιογράφοι βομβάρδιζαν με επιθετικές ερωτήσεις τους υπουργούς και τους φορείς στον χώρο συγκέντρωσης των προσφύγων, που είχε μετατραπεί χθες σε χώρο συνέντευξης Τύπου, παιδιά με τις μητέρες τους ζωγράφιζαν και έπαιζαν ξέγνοιαστα στον διπλανό χώρο συγκέντρωσης παιδιών, τον πιο ανθρώπινο και ζωντανό χώρο του κέντρου, με τον χλοοτάπητα να σπάει την γκριζάδα.
Μερικοί έφηβοι έβγαζαν φωτογραφία με το τάμπλετ και το κινητό τους το τσούρμο των δημοσιογράφων και των επισήμων που έκαναν δηλώσεις και οι υπόλοιποι από τους περίπου 200 φιλοξενούμενους είχαν ήδη αποτραβηχτεί στα κλιματιζόμενα κοντέινερ για να ξεκουραστούν.
Τα πρόσωπά τους μαρτυρούσαν πως, για τις λίγες μέρες που μένουν εδώ, είχαν βρει ηρεμία, ένα χρήσιμο διάλειμμα μετά την περιπέτεια του δύσκολου και επικίνδυνου ταξιδιού, της αναμονής για την ταυτοποίηση και της ανασφάλειας του Πεδίου του Αρεως.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου απέδωσε στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου τις παραινέσεις στελεχών της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί και εκτίμησε ότι θα παίξει κεντρικό ρόλο το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα στις ερχόμενες εκλογές.
Αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ άφησε ο υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλ. Φλαμπουράρης, ζητώντας τους να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις αντί να απευθύνουν απλώς κατηγορίες, και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή σύσκεψη με ευρωπαϊκούς φορείς, προκειμένου να αναζητηθούν μόνιμες λύσεις.
Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης εξήγγειλε τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής για τη Διαχείριση της Μεταναστευτικής Ροής και δήλωσε πως η κυβέρνηση αναδεικνύει το πρόσωπο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μέσα στην κρίση.
«Σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία για υγειονομική βόμβα», δήλωσε ο αν. υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, προσθέτοντας πως το ιατρείο λειτουργεί με πληρότητα και πως υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και άνθρωποι με χρόνια νοσήματα.

Παράδειγμα προς μίμηση

Οικογένεια προσφύγων σε κοντέινερ στον Ελαιώνα PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
 
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς μετέφερε τη βούληση του δήμου να συμπαρασταθεί στα συναρμόδια υπουργεία και στους πρόσφυγες και ζήτησε από την ΚΕΔΕ και τις περιφέρειες της χώρας να επισκεφτούν τον χώρο και να μιμηθούν το παράδειγμα της Αθήνας.
Για «θετικό παράδειγμα ταχείας κινητοποίησης και αποτελεσματικού συντονισμού μεταξύ διαφορετικών φορέων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι ο χώρος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως η χρηματοδότησή του.