ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Καλούμε την ΠΟΕΠΛΣ να διενεργήσει έκτακτο Γενικό Συμβούλιο με τα Προεδρεία των ΕΠΛΣ αναμένοντας πειστικές απαντήσεις από τον Πρόεδρο-Πυρά κατά του Τσατσουλή και από την Ενωση Δυτ.Κρήτης!!!!

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

 ΧΑΝΙΑ 31 Ιουλίου 2015
Αρ.Πρωτ.:15/2015                                                                              
                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα κατόπιν των πρώτων κοινοποιήσεων μεταθέσεων επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι ο σκοπός του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και η μείωση των Οργανικών θέσεων ήταν να ΔΙΑΛΥΣΕΙ  ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ  των Συνάδελφων.


        Αναρωτιόμαστε ποια τελικά είναι η θέση της ΠΟΕΠΛΣ ?
       Είναι αυτή που μας ανακοινώθηκε στο πρόσφατο Συνέδριο και όχι μόνο σύμφωνα με την οποία ο Λιμενικός Καλλικράτης και η μείωση των Οργανικών θέσεων ήταν ένα «ατύχημα» στο οποίο μάλιστα η προηγούμενη Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ συμμετείχε και που «Αλλαγή πορείας» θα άλλαζε  ?
       Αν ναι ποιος ο λόγος συμμετοχής στα Συμβούλια Μεταθέσεων 2015 όταν  η παρουσία της και μόνο επιβεβαιώνει τον Λιμενικό Καλλικράτη και τη μείωση των Οργανικών θέσεων και γιατί αυτά να αποτελούν τη βάση των μεταθέσεων.
     Επιπρόσθετα αναρωτιόμαστε ποια η σκοπιμότητα 1200 Αποφάσεων μεταθέσεων τη στιγμή που γι΄αυτές δεν έχει εξασφαλιστεί το απαιτούμενο κονδύλι. Πόσο νόμιμο είναι  κριτήρια για το ποιες από αυτές θα εκτελεστούν να αποτελούν μόνο οι Υπηρεσιακές ανάγκες και όχι ο παράγοντας ΑΝΘΡΩΠΟΣ που πρέπει να αποτελεί το κύριο μέλημα ενός Συνδικαλιστικού φορέα.
    Καλούμε την ΠΟΕΠΛΣ να διενεργήσει έκτακτο Γενικό Συμβούλιο με τα Προεδρεία των ΕΠΛΣ προκειμένου απαντήσει τόσο στα ερωτήματα που προκύπτουν στα παραπάνω αναφερθέντα, αναμένοντας πειστικές απαντήσεις από τον Πρόεδρο, όσο και για το ποιο είναι το σχέδιο δράσης που θα ακολουθήσει για τις απαιτούμενες αλλαγές στο Λιμενικό Καλλικράτη και την αύξηση των Οργανικών Θέσεων ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο αλλαγής και του Π.Δ. Μεταθέσεων.
    Σε κάθε περίπτωση και μόνο που τα μέλη της ΠΟΕΠΛΣ σήμερα αναρωτιούνται για τη νομιμότητα ή όχι των μεταθέσεων αυτό και μόνο φτάνει για να προβληματιστούμε όλοι.
    Η αλλαγή πορείας είναι επιβεβλημένη αλλά η απόφαση σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε ανήκει στους πολλούς και όχι στους λίγους… πριν καταλήξει στα βράχια…
                                                  
                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΚΑΡΤΑΚΗΣ Ιωάννης                                  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος