ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Σάλος στην Σάμο από τους ντόπιους δουλέμπορους!!!

Κυριακή 02 Αυγούστου 2015             http://i-samos.gr        ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Ρεπορτάζ ''ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ''

Όλοι το είχαν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι...λέει η παροιμία και επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο-χειρότερο τρόπο!
Όλοι γνώριζαν πως υπήρχε και εγχώριος δάχτυλος στην διακίνηση των λαθρομεταναστών και το σύγχρονο δουλεμπόριο που γίνεται στις μέρες μας και αποδείχθηκε με την σύλληψη τριών (3) Σαμιωτών από τις λιμενικές αρχές!

  Μετά από πολυήμερη έρευνα και επιχείρηση, στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Σάμο μαζί με την συνδρομή του Λετονικού ελικοπτέρου της Frontex εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις (03) Σαμιώτες οι οποίοι διευκόλυναν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στο νησί και υπεξαιρούσαν φουσκωτά σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές που είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα παράνομης εισόδου.
Οι αρχές παρακολουθούσαν με βίντεο και μέσω κινητών τηλεφώνων τις κινήσεις των τριών (3) δουλεμπόρων και μαζί με καταθέσεις μεταναστών, αφού ''έδεσαν'' την υπόθεση, προχώρησαν στον εντοπισμό και την συλληψή τους, βοηθούμενοι και από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.

Σε έλεγχο που έγινε σε αποθήκες και ιδιωτικούς χώρους και των ιδίων αλλά και συγγενών τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

α) 1 μηχανοκίνητη λέμβος,
β) το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) σε διάφορα χαρτονομίσματα,
γ) πλήθος πλαστικών δοχείων καυσίμων σκαφών,
δ) αεροβόλα όπλα, καραμπίνες και ομοιώματα όπλων (REPLICA),
ε) πέντε (05) εξωλέμβιες μηχανές,
στ) δύο (02) πνευστά σκάφη,
ζ) μία (01) ρυμουλκούμενη μπαγκαζιέρα,
η) είκοσι (20) αβολίδωτα φυσίγγια 7,62 mm,
θ) τρία (03) βιβλιάρια καταθέσεων,
ι) δύο (02) κινητά τηλέφωνα,
ια) πλήθος από ξύλινα πατώματα πνευστών σκαφών,
ιβ) μία (01) χάρτινη κούτα από νοτερά ρούχα, κυρίως παιδικού μεγέθους,
ιγ) καλύμματα κεφαλής (κουκούλες),
ιδ) ενδύματα και εξαρτήματα στολών.
 
Οι συλληφθέντες είναι ένας 32χρονος, ένας 31χρονος και ένας 21χρονος οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο όπου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο Δευτέρα!

Η σύλληψη των 3 έγινε όταν το Λεττονικό ελικόπτερο πρωινές ώρες της Πέμπτης 30-07-2015 εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας και με επιβαίνοντα τον ένα 31χρονο επαγγέλματος δημόσιος λειτουργός (ΕΠΟΠ), με αμφίεση που προσομοίαζε με στολή οργάνου επιβολής νόμου (μπλούζα που έγραφε POLICE) φορώντας κουκούλα στο κεφάλι του, να καθοδηγεί λέμβο με ομάδα νεοεισελθόντων λαθρομεταναστών προς τις ανατολικές ακτές της Σάμου, ο οποίος στη συνέχεια αφαίρεσε και ιδιοποιήθηκε τον εξωλέμβιο κινητήρα της λέμβου των αλλοδαπών.
Το Λεττονικό ελικόπτερο εντόπισε επίσης κοντά στην περιοχή και δεύτερη λέμβο (γνωστών λοιπών στοιχείων) με επιβαίνοντες τους δύο εκ των τριών συλληφθέντων ηλικίας 32 και 21 ετών αντίστοιχα, ντυμένοι και αυτοί με αμφίεση και κουκούλες παρόμοιες με την παραπάνω προεπιγραφείσα εμφάνιση να αναμένουν στην ίδια θαλάσσια περιοχή.
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

Η εφημερίδα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχόταν πολλές καταγγελίες από αναγνώστες που είχαν παρατηρήσει μεγάλη δραστηριότητα ντόπιων όπου "διευκόλυναν" βάρκες με λαθρομετανάστες και κατήγγειλαν αδράνεια των αρχών!
Η δική μας συμβουλή ήταν να κάνουν τις καταγγελίες στις αρχές, ενώ κάναμε διεξοδικές έρευνες προσπαθώντας και από την μεριά μας να συλλέξουμε δημοσιογραφικά στοιχεία για τέτοια δραστηριότητα ντόπιων στοιχείων.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Αυτό που κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πάντως είναι πως ανάμεσα στους ενός εκ των συλληφθέντων, εμπλέκεται σε επίθεση (πριν λίγους μήνες) κατά Σαμιώτη δημοσιογράφου την ώρα που έκανε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό που εργάζεται, με αποτέλεσμα να τον ξυλοκοπήσει και να προξενήσει ζημιές στον σταθμό!
Για αυτή του την πράξη είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή!

Έχει επίσης σημασία να παρατηρήσουμε πως ανάμεσα στα κατασχεθέντα ήταν και πολλά παιδικά ρούχα μεταναστών που δεν ξέρουμε αν ήρθαν στην κατοχή τους με την βία ή με κάποιον άλλον τρόπο!

Εντύπωση μεγάλη επίσης μας κάνει το γεγονός πως ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας στρατιωτικός ΕΠΟΠ όπου αν μέσα από την ανάκριση αποδειχθεί ότι συνεργαζόταν με τούρκικα δουλεμπορικά συμφέροντα, τότε θα πρέπει να εξεταστεί και αν έχει εμπλοκή και σε άλλου είδους συναλλαγές που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια!
 
Κάτι άλλο που μας προξενεί ενδιαφέρον, είναι πως ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα "εγκλήματος" από ιδιωτικούς χώρους των συλληφθέντων αλλά και από χώρους συγγενικών τους προσώπων (όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ακτοφυλακής) το ερώτημα που προκύπτει είναι.
Γιατί δεν προέκυψαν κατηγορίες υπόθαλψης εγκληματία και στα συγγενικά πρόσωπα;

Εξαιρετικά σοβαρή είναι επίσης η καταγγελία πολίτη πως πριν από λίγες ημέρες άτομα με φουσκωτό και συμπτωματικά φορώντας κουκούλες, απείλησαν κάτοικο της περιοχής Γαλάζιο με Καλάσνικοφ γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί στη θέα της αποβίβασης λαθρομεταναστών!
Τέλος κοινή πεποίθηση των πολιτών της Σάμου αλλά και αναγνωστών μας είναι πως η δραστηριότητα των συλληφθέντων δεν θα μπορούσε να υπάρχει αν δεν υπήρχε βοήθεια εκ των έσω!!!
Κάτι που σημαίνει και είμαστε πεπεισμένοι πως η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζεται από την Λιμενική αρχή της Σάμου και σύντομα αυτό το κύκλωμα θα εξαρθρωθεί πλήρως!
  Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια και στον Λιμενάρχη Σάμου κ. Νίκο Κωνσταντέλη αλλά και όλα τα λιμενικά στελέχη που προχώρησαν σε αυτή την επιτυχία και πιστεύουμε πως έρχονται και άλλες τέτοιες επιτυχίες...