ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Οφείλατε κ. Υπουργέ να ενισχύσετε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας στον ευαίσθητο χώρο των ακριτικών μας νησιών ενισχύοντας τους με έμψυχο δυναμικό. Οφείλατε να προστατέψετε τον οικογενειακό ιστό των συναδέλφων που δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και κατέληξαν για 5-6 έτη στα νησιά μας.....



ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ε.Π.Λ.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

 ΠΡΟΣ: 1. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. Κο ΔΡΙΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΟ 

            2.Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. 

      Με οδυνηρή έκπληξη και έντονο προβληματισμό παρακολουθήσαμε απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Δρίτσα στα πλαίσια οικογενειακής σύσκεψης για το μεταναστευτικό. 
Δήλωσε ο Υπουργός τα κάτωθι:  
Τρέχουμε τις διαδικασίες των μεταθέσεων μπορεί και να μην μπορέσουμε τον στόχο που είχαμε βάλει να αυξήσουμε κατά διακόσια άτομα μες το καλοκαίρι το δυναμικό του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί στα νησιά πρώτης γραμμής.    Μπορεί και να μην το καταφέρουμε, παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες και του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και του υπουργείου, γιατί είναι ορισμένα πράγματα που αποτελούν συγκροτημένες αδράνειες από το παρελθόν και δεν ξεπερνιούνται τόσο εύκολα.

      Eμεις ως Ενώσεις Κυκλάδων και Δωδεκανήσων έχουμε αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι η διαδικασίες των μεταθέσεων δεν τρέχουν εν αντιθέσει παραμένουν ακίνητες. 
 Περίτρανη απόδειξη είναι η μη γνωστοποίηση των μεταθέσεων που έχει υπογράψει το συμβούλιο μεταθέσεων επιπλέον ο στόχος της ενίσχυσης ήταν ανέφικτος διότι για να ενισχυθούν με διακόσια άτομα τα νησιά πρώτης γραμμής και οι Κυκλάδες θα έπρεπε να είχατε μεριμνήσει να αντικατασταθούν και τα στελέχη που εκτίουν την «ποινή» τους στα νησιά μας πράγμα που προδιαθέτει να μεταθέτετε τουλάχιστον τετρακόσια άτομα σε αυτές τις δοκιμαζόμενες περιοχές . Επιπρόσθετα κ. Υπουργέ στο ύστατο χαίρε μπορείτε να μας πείτε γιατί οι συγκροτημένες αδράνειες του παρελθόντος είναι τόσο δυνατές που όπως δηλώσατε μπορεί και να υποκύψατε. Παλέψατε με αυτές και με πιο τρόπο ? Που κατοικοεδρεύουν ? Πόσες είναι αυτές οι αδράνειες ? Οφείλατε κ. Υπουργέ να ενισχύσετε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας στον ευαίσθητο χώρο των ακριτικών μας νησιών ενισχύοντας τους με έμψυχο δυναμικό. Οφείλατε να προστατέψετε τον οικογενειακό ιστό των συναδέλφων που δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και κατέληξαν για 5-6 έτη στα νησιά μας τουλάχιστον , δημιουργώντας μια διχαστική διάσταση μεταξύ των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και διάκριση αυτών μεταξύ πληβείων και πατρικίων .
 Οφείλατε να δικαιώσετε τις προσδοκίες όλων μας ότι θα επιδειχθεί ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα σ’αυτές τις δοκιμαζόμενες περιοχές οι οποίες είναι η αιχμή του δόρατος του Λ.Σ.
Εμείς ως Ενώσεις θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε με την μεγαλύτερη δυνατή ένταση ότι δεν ενδίδουμε σε κανέναν ,δεν οφείλουμε σε κανέναν και θα βρισκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συναδέλφων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Λ.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

                                                                              Ε.Π.Λ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ    

 ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                        ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ