ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της «SOFTEX» από την Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Χάρτου!


www.902.gr- αναδημοσίευση

Δευ, 06/07/2015 - 13:49

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της «SOFTEX», μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις, στο τμήμα παραγωγής του εργοστασίου στον Βοτανικό, εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ -ευτυχώς- τραυματισμό δύο εργαζομένων αλλά και το παύση της λειτουργίας του εργοστασίου.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει:
«Ανήκουμε σε αυτούς που δεν πιστεύουν στη "κακιά στιγμή", αφού όπως αποδεικνύεται υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στην πυρασφάλεια αλλά και στα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Η εργοδοσία δεν έκανε τίποτε για τις σοβαρές ελλείψεις, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί κατ’ επανάληψη γι’ αυτές από το σωματείο και την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας.
Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων δεν είναι στην προτεραιότητα των εργοδοτών αλλά και των κυβερνήσεών τους, όταν θίγεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά τους.
Καλούμε τους συναδέλφους της "SOFTEX" να μην βασιστούν στις όποιες δεσμεύσεις της εργοδοσίας, αλλά με ενότητα δίπλα στο σωματείο τους, να οργανώσουν την πάλη τους για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο και να μην αποτελέσει η πυρκαγιά την αιτία ή το πρόσχημα να χτυπηθούν τα δικαιώματά τους.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και όχι μόνο τους εργαζόμενους, να δείξουν με κάθε τρόπο ότι βρίσκονται δίπλα στους συναδέλφους της "SOFTEX" σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή, να αποδείξουν στην πράξη πόσο ισχυρό όπλο είναι η εργατική αλληλεγγύη»