ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

PEIRATIKO REPORTAZ: ΜΗΠΩΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ,ΑΘΑΝ.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ; Η ΜΗΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ, Ο ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ,Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ;;;


WWW.BLOKO.GR
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Το ότι το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού υπολειτουργεί δεν είναι διαπίστωση μόνο των "κακών" δημοσιογράφων. Εδώ καιρό το έχουν παρατηρήσει και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των λιμενικών κι έχουν καυτηριάσει την έλλειψη ουσιαστικών ειδήσεων και ανανέωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρχηγείου παρά το γεγονός ότι το προσωπικό καλείται καθημερινά όλο το 24ωρο σε εκατοντάδες περιπτώσεις να παρέχει τη βοήθειά του.


Περιστατικά που δεν...υπάρχουν για το γραφείο τύπου του Λιμενικού - Τι λέει η ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά
Πέραν του... κλασικού πρωινού sms, γύρω στις 8 με 8.30, για τον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων ανά την επικράτεια κάθε 24ωρο, ουδέν. Λες και δεν γίνεται τίποτα άλλο.
 Ο κ.Δρίτσας , συνάντησε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους όλο κι όλο δυόμιση φορές από την ανάληψη των καθηκόντων του και αρκέστηκε να πει ότι όσο το μείζον, δηλαδή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη η καθημερινότητα υποχωρεί. Η στρατιωτική ηγεσία από την άλλη - όχι μόνο η παρούσα αλλά και πολλές προηγούμενες - φαίνεται να έχει "αλλεργία" στη δημοσιότητα. Και δεν μιλάμε μόνο για τις "κακές" ειδήσεις αλλά κυρίως για τις καλές.
Σε κάθε περίπτωση η δημοσιότητα είναι ο μόνος τρόπος να φανεί το ουσιαστικό έργο ενός σώματος και αποτελεί κι ένα είδος ηθικής ανταμοιβής. Τελευταίο περιστατικό στη μεγάλη αλυσίδα των αστοχιών μία δύσκολη κι επίκινδυνη διάσωση στην Ανδρο η οποία...παρά το γεγονός ότι είχε και τραυματισμό λιμενικού...σαν να μην υπήρξε για το γραφείο τύπου, όπως καταγγέλει η Ενωση Προσωπικού Αττικής - Πειραιά.
Δ.ΒοΓ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δίνει συγχαρητήρια στο πλήρωμα του σκάφους και επισημαίνει:
Το Δ.Σ. της  Ένωσής μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ανθ/στη ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ Αλέξιο και στον Επικ/στη ΛΣ ΛΕΜΠΕΣΗ Πέτρο, οι οποίοι ως πλήρωμα ΠΛΣ του Λ/Χ Άδρου, διέσωσαν από βέβαιο κίνδυνο επιβαίνοντες ταχύπλοου σκάφους.
Συγκεκριμένα την 21/7/2015, το Τ/Χ σκάφος αναψυχής «ΤΖΙΜΑΡΕΛΟΣ» ΤΠ-297, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή όρμου ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ και σε απόσταση 1.5 ν.μ από τις ακτές, έμεινε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ακυβέρνητο και βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου με επιβαίνοντες 1 άνδρα και 1 γυναίκα.
Παρά τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν στην περιοχή (άνεμοι εντάσεων 7 bf) και τον ιδιαίτερα υψηλό κυματισμό, το πλήρωμα του ΠΛΣ κατόρθωσε να εντοπίσει και να προσεγγίσει το σκάφος διασώζοντας τους 2 επιβαίνοντες από βέβαιο κίνδυνο ενώ στη συνέχεια τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Γαυρίου. 
Αρκεί να τονίσουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών, προκλήθηκε θραύση του πλέξιγκλας και του μεταλλικού σκελετού της τέντας του περιπολικού σκάφους ενώ τραυματίσθηκε ευτυχώς ελαφρά και ένας συνάδελφός μας.
Εκφράζουμε παράλληλα την απογοήτευση αλλά και την απορία μας για τους λόγους μη δημοσιοποίησης ενός τέτοιο συμβάντος από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Τέτοια περιστατικά τοποθετούν το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή στις υψηλότερες θέσεις της συνείδησης του Ελληνικού λαού, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, ευθύνης και αυταπάρνησης που διακατέχει τα στελέχη του και το ελάχιστο που αρμόζει είναι η αναγνώριση και η προβολή τους από το ίδιο το Σώμα.

Για το Δ.Σ.


         Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας



Τσατσουλής Αθανάσιος        Τσιάνος Παναγιώτης