ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σύσκεψη στο Πεντάγωνο για την Ελλάδα και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα! Τι συζητήθηκε!

Image

www.onalert.gr-αναδημοσίευση

07.07.2015 |
Όσοι εξακολουθούν να υποτιμούν τη σημασία της ελληνικής κρίσης θα πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψη ότι “δεν σημαίνουμε τίποτα για κανέναν”. Η είδηση που μετέδωσε ο έμπειρος ανταποκριτής της Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο. Στο Πεντάγωνο έγινε σύσκεψη για το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος! Οι αμερικανοί ανησυχούν σφόδρα για τις γεωπολιτικές επιπτώσεις από την πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι ότι με την Ελλάδα υπό πίεση το όποιο ανάχωμα στην παράνομη μετανάστευση απλά δεν θα υπάρχει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι αμερικανοί -κι όχι μόνο- βλέποντας τον χάρτη αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό κομμάτι γης πάνω στο οποίο μπορούν να πατήσουν για να κάνουν οποιαδήποτε επιχείρηση σ΄ όλη την γύρω περιοχή . Η οποία είτε βρίσκεται σε αστάθεια ,είτε…φλέγεται. Το λένε σε κάθε ευκαιρία στους Γερμανούς ,οι οποίοι κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν.

Οι Αμερικανοί συζήτησαν στην σύσκεψη του Πενταγώνου τις επιπτώσεις του συντριπτικού όχι στο δημοψήφισμα και κυρίως ζήτησαν ενημέρωση από τους ειδικούς για το εάν το όχι αυτό στρέφεται και κατά στη συμμαχίας. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ετέθη το ερώτημα εάν κινδυνεύει η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Οι Αμερικανοί από την πρώτη στιγμή της ελληνικής κρίσης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη γεωπολιτική διάσταση που μπορούν να έχουν οι οικονομικές εξελίξεις.

Πάντα στις παρεμβάσεις Ομπάμα τονίζεται η γεωπολιτική διάσταση, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μια σύσκεψη στο Πεντάγωνο αφορά σε μια καθαρά πολιτική εξέλιξη όπως το δημοψήφισμα.