ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η «μάχη» του «ναι» και του «όχι» στο Πειραιά!

ww.pireas2day.gr- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/07/2015
Η «μάχη» του «ναι» και του «όχι» καλά κρατεί και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ευτυχώς, χωρίς ακρότητες, με τους πολίτες να δείχνουν μια αξιοθαύμαστη ωριμότητα και γνώση της κρισιμότητας (και ιστορικότητας) των γεγονότων.Ετσι, από την πλευρά του «ΝΑΙ», πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου, κοινή συνέντευξη τύπου του ίδιου, της βουλευτού του «Ποταμιού» Σταυρούλας Αντωνάκου, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, και μελών επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της πόλης,

Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, συνάντηση των φορέων στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, οι ομιλητές έκρουσαν των κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη και  ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους  για τις συνέπειες που θα έχει ένα ενδεχόμενο «όχι».

 «Αυτό για το οποίο θα αποφασίσουμε την Κυριακή δεν είναι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε στις προτάσεις των δανειστών που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν γιατί η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, αν θέλουμε να έχουμε ρευστότητα, ανοιχτές τράπεζες. Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη ότι την Κυριακή ψηφίζουμε αν είμαστε με τους δανειστές ή δεν είμαστε με τους δανειστές. Είμαστε με την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης κατά την ομιλία του υποστήριξε πως θα είναι καταστροφικές οι συνέπειες από ένα ενδεχόμενο «όχι», ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα λουκέτα των επιχειρήσεων και στην ανεργία.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε σαφές ότι δεν νοείται Ελλάδα χωρίς Ευρώπη, τονίζοντας πως πρέπει να πειστεί ο ελληνικός λαός για τις συνέπειες που θα επιφέρει στην Ελλάδα ένα ενδεχόμενο «όχι»

Και το «ΟΧΙ»

Από την άλλη πλευρά, προγραμματίζεται, απόψε στις 8 το βράδυ, στη πλατεία Κοραή συγκέντρωση με ομιλητή τον Θοδωρή Δρίτσα

«Όλες και όλοι δηλωνόμαστε εκλογικοί αντιπρόσωποι για το Δημοψήφισμα στο περίπτερο του ΟΧΙ της Πλατείας Κοραή την ώρα της συγκέντρωσης. Είμαστε σε επιφυλακή, είμαστε  νηφάλιοι, σπάμε τη μαύρη προπαγάνδα. Ξεκινάμε για τη νίκη του λαού μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, στις 6 το απόγευμα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας θα ξεκινήσει μια μικρή περιοδεία στους γύρω εμπορικούς δρόμους με κατάληξη στο Περιβολάκι, όπου θα μιλήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και θα χαιρετήσει ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Λογοθέτης.

«Πέντε χρόνια ΝΑΙ και διέξοδος πουθενά. Είναι η ώρα του ΟΧΙ! ΟΧΙ αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. ΟΧΙ, για εμάς, για τις επόμενες γενιές και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς».

Επίσης, με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 30 / 7 / 2015 αποφάσισε ομόφωνα ότι «στηρίζει ξεκάθαρα την μαζική υπερψήφιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που διενεργείται την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015»

«Η απόφαση μας αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προθέσεις και την απόφαση που πήρε η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Νικητής» του δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και η οποία συντάσσεται ανοιχτά με τις εγχώριες εθελόδουλες πολιτικές ηγεσίες που στηρίζουν τις προτάσεις των τοκογλύφων δανειστών. Η Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη ανέβαλε την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μην συζητηθεί και να μην παρθεί απόφαση για το δημοψήφισμα», αναφέρεται στη ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλονται τα εξής:

«Οι επισκέψεις μελών της Δημοτικής Αρχής στους χώρους εργασίας και οι απειλές προς τους εργαζόμενους για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας τους, εντάσσονται στο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας και πανικού που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι τροϊκανοί «φίλοι» μας και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους.

» Πρέπει να γνωρίζει ο Δήμαρχος Πειραιά  ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκφοβίζονται από εκβιαστικά διλήμματα, οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Οι εργαζόμενοι που έχουν υποστεί την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των μνημονίων θα δώσουν μαζικό και βροντερό ΟΧΙ στη συνέχιση των μνημονίων της λιτότητας και των εκβιασμών».