ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κ.Γαβράς: Απαραίτητο το δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο. «Να πουν οι πολιτικοί τι σημαίνει το ναι και το όχι»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://news.in.gr
Αθήνα
«Το δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο να κάνει το δημοψήφισμα, είναι αναγκαίο. Νομίζω άλλωστε ότι κι η δουλειά που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Τσίπρας είναι τελείως απαραίτητη, κι ελπίζω τα πράγματα να πάνε σύμφωνα με τις ελπίδες του» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κώστας Γαβράς.
Και προσθέτει πως «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη κι απ ό,τι καταλαβαίνω είναι και θέση του Τσίπρα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη είτε κυριαρχήσει το Ναι στο δημοψήφισμα είτε το Όχι».
«Είμαι δημοκράτης και επομένως δεν θα υποδείξω εγώ στον ελληνικό λαό τι να ψηφίσει» επισημαίνει ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Αρκετά το έκαναν όλοι ψηφίστε ναι, ψηφίστε όχι, ψηφίστε εκείνο, ψηφίστε το άλλο. Να του εξηγήσουν οι πολιτικοί και τα μίντια τι σημαίνει το "Ναι" και τι σημαίνει το "Όχι" και ο λαός ν' απαντήσει με τη συνείδηση και την ελευθερία του».
Με ποια κριτήρια πιστεύει ότι θα ψηφίσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι; «Μα υφίσταται τόσες αγριότητες ο Έλληνας... με τις τράπεζες, με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την πίεση των ξένων που λένε όλοι ψηφίστε "Ναι", αλλά δεν εξηγούν τι πρόκειται να επακολουθήσει του "Ναι". Οι Ευρωπαίοι που το προτείνουν δεν μας λένε τι θα συμβεί μετά το "Ναι". Πόσο θ' αλλάξει η ζωή των Ελλήνων; Και ποιος θα τους υπερασπιστεί για μια βαθύτερη αλλαγή;» αναρωτιέται.
Ποιο είναι το κύριο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας αν παραμείνει πρωθυπουργός; «Νομίζω ότι το πρόβλημα του Τσίπρα μπορεί σήμερα να είναι αυτό που είναι, όμως αν αύριο παραμείνει, το τεράστιο πρόβλημα του είναι να κάνει την Ελλάδα κράτος. Οι Έλληνες είμαστε έθνος αλλά δεν υπάρχει κράτος. Γιατί αν δεν γίνει κράτος δεν ξέρω που πάμε. Θα είμαστε αποικία των τραπεζών».

Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σημαντικό ηγέτη. «Μένω κατάπληκτος που μπόρεσε ν΄ αμυνθεί και να φτάσει εκεί που έφτασε» σημειώνει.


Και καταλήγει ότι «Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια για έναν λαό είναι απαραίτητη. Γιατί αλλιώς γινόμαστε δούλοι του καθενός».

Πιστεύει ότι οι θεσμοί αφήνουν περιθώρια για αξιοπρέπεια και περηφάνια; «Τα περιθώρια πρέπει να τα πάρετε για αυτό και χρειάζονται ηγέτες δυναμικοί για να επιβάλουν τα περιθώρια» απαντά ο Κώστας Γαβράς.