ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΔΥΝΑΜΗ Λιμενοφυλάκων -Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος ( Δ. Λ .Υ-Λ.Σ )...


www.limenika-nea.blogspot.gr-αναδημοσίευση

απο:  WWW.LF-YPAX.BLOGSPOT.GR


image[8]ΛΦ-ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΛΣ :
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες ,
Η συγκεκριμένη κίνηση δεν υπαγορεύεται από καμιάς μορφής πολιτική σκοπιμότητα και δεν κινείται από τις ατομικές φιλοδοξίες των εμπνευστών της. Η σκέψη για τη δημιουργία της μοιάζει να υπακούει στα κελεύσματα της ίδιας της πραγματικότητας, της ζοφερής καθημερινότητας του Λιμενοφύλακα και Υπαξιωματικού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

Η ιδέα γι΄ αυτή την κίνηση ήρθε να πέσει στο τραπέζι σχεδόν σαν ώριμο φρούτο. Σε μια εποχή που το πάθος για τις «κοινές υποθέσεις» ολοένα ατονεί, που η δυσαρέσκεια προς την ΠΟΕΠΛΣ  γενικεύεται -δικαίως και αδίκως-, που το επάγγελμα του Λιμενοφύλακα και Υπαξιωματικού  γίνεται «ασθένεια», είναι σε αυτή την εποχή ή καλύτερα, σε πείσμα των καιρών που καλούμαστε να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να αρθρώσουμε ένα νέο πρόσταγμα.
Ερχόμαστε λοιπόν σαν έτοιμοι από καιρό να ενθαρρύνουμε το πάθος για τα κοινά , να ενδυναμώσουμε και να στηρίξουμε τους επαγγελματικούς μας αγώνες, να διεκδικήσουμε μαζί το δικαίωμα του καθενός μας να απολαμβάνει την εργασία του.
Μέσα από αυτή την κίνηση επιδιώκουμε να αμφισβητήσουμε σε βάθος την παραδοσιακή αντίληψη, που θέλει την ΠΟΕΠΛΣ έρμαιο των πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων και τον Λιμενοφύλακα και Υπαξιωματικο   υπηρέτη τους . Θα σταθούμε στο πλευρό όσων μάχονται για μια ΠΟΕΠΛΣ που ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της  , μια ΠΟΕΠΛΣ  που σέβεται και διασφαλίζει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα μας , μια ΠΟΕΠΛΣ  σύγχρονη , δημοκρατική και αποτελεσματική.
Αποβλέπουμε επιπλέον σε αλλαγές στις δομές και την εσωτερική λειτουργία της ΠΟΕΠΛΣ και των ΕΠΛΣ  και θα σταθούμε πολέμιοι στις αναχρονιστικές αντιλήψεις που μπλοκάρουν οποιαδήποτε προσπάθεια δημοκρατικής μεταρρύθμισης της , κρατώντας τον Λιμενοφύλακα και Υπαξιωματικό   εγκλωβισμένο σ’ ένα πλέγμα πελατειακών σχέσεων.
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ξεριζώσουμε κάθε ρίζα αναξιοκρατίας , αδικίας και αυθαιρεσίας της διοίκησης της ΠΟΕΠΛΣ
Οι εμπνευστές αυτής της κίνησης ήταν αρχικά μια παρέα τριών   Υπαξιωματικών και δυο  Λιμενοφυλάκων .Γρήγορα όμως είδαμε  την προσπάθεια μας  ν’ αγκαλιάζεται από Λιμενοφύλακες,  Υπαξιωματικούς  και συναδέλφους όλων των βαθμίδων.
Από την πρώτη στιγμή διακηρύξαμε το όραμα μας , για ενοποιημένο συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανάγκη νέας αρχής,  νέων προσώπων και την αναγκη απομόνωσης των γνωστών άγνωστων  αυτοαποκαλούμενων μεγαλοσυνδικαλιστων  ,  Κι αυτό για μια πληθώρα λόγων εμφανέστατων σε όλους όσοι δεν εθελοτυφλούν απομονωμένοι σε συνδικαλιστικά «μαγαζάκια», ή εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες που εξυπηρετούν την κυρίαρχη αφήγηση.
Αυτοσκοπός αυτής της κίνησης δεν είναι η εκλογή μας στις ΕΠΛΣ , την ΠΟΕΠΛΣ ή σε ομάδες που το μόνο σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν την  "καρέκλα" .
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι και μόνο ο διαχωρισμός σε ομάδες αρκεί να ενεργοποιήσει διαδικασίες ενδοομαδικής εύνοιας και εξωομαδικής διάκρισης. Επιπλέον όσο κι αν προσπαθήσαμε με ειλικρινή διάθεση να διαχωρίσουμε τα προβλήματα των Λιμενοφυλάκων -Υπαξιωματικών υπό το πρίσμα της ιεραρχικής διαφοροποίησης , πάντα βρήκαμε μπροστά μας το πελώριο τείχος των κοινών δομικών προβλημάτων, η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί κοινό αγωνιστικό μέτωπο.
Για τους λόγους αυτούς με χαρά ανακοινώνουμε την πρόθεση μας να συμμετέχουμε στα συνδικαλιστικά λιμενικά  δρώμενα με σκοπό  

Τον εκδημοκρατισμό των δομών και των λειτουργιών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .
  • Την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των νεοεισερχομένων στο σώμα.
  • Την εξασφάλιση μετεκπαιδεύσεων για  το προσωπικό.
  • Την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την  αντικειμενική αξιολόγηση.
  • Την  αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και την ορθολογική κατανομή του προσωπικού .
  • Τη θεσμική και αυτεπάγγελτη πειθαρχική και ποινική αντιμετώπιση της καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων
  • Την εξεύρεση λύσεων για την απόκτηση κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
  • Τη δημιουργία κατάλληλων εργασιακών συνθηκών και εργασιακού περιβάλλοντος .
  • Την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε Λιμενοφύλακα -Υπαξιωματικό .
  • Την διεκδίκηση περαιτέρω κινήτρων όχι μόνον οικονομικών για όσους εργάζονται πέραν του ωραρίου,  υπο  δυσμενείς συνθήκες , στην παραμεθόριο και στα πλωτά-εναέρια μέσα -ΚΕΑ-ΜΥΑ  .
  • Την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας και συνεννόησης με δημοκρατικές (συνδικαλιστικές) δυνάμεις σε άλλες Ακτοφυλακές  ανά την υφήλιο.
  • Την επίτευξη συμμαχιών με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και κινήματα για τη διαμόρφωση-διεκδίκηση   κοινών αιτημάτων.
  • Την ομογενοποίηση του  προσωπικού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ
  • Την ενοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Τη διεκδίκηση  στο δικαίωμα  υγειονομικής  περίθαλψης
  • Τη διεκδίκηση  δίκαιου βαθμολογίου και εξέλιξης μας 
  • Τη διεκδίκηση  δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος και την προστασία των ταμείων μας
  • Τη διεκδίκηση  δίκαιου συστήματος μεταθέσεων
  • Τη διεκδίκηση  δίκαιης αντιμετώπισής μας
  • Τη διεκδίκηση  της αναγνώρισης της προσφοράς μας
  • Τη διεκδίκηση  ενος συνδικαλιστικού φορέα εκπροσώπησης μας αντάξιο των προσδοκιών μας και του Έλληνα Λιμενοφύλακα -Υπαξιωματικού

  Η  κίνηση μας  είναι ανοιχτή  σε όσους Λιμενοφύλακες -Υπαξιωματικούς διαπνέονται από τα ίδια δημοκρατικά ιδεώδη και μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και διεκδικήσεις .
Συνάδελφε ,συναδέλφισσα και Ενωσεις προσωπικου ΛΣ , σας  καλούμε να σμίξουμε ανάσες , ιδέες και οράματα ,  να αντισταθούμε δημοκρατικά στο συνδικαλιστικό κατεστημένο που μας επιβάλουν ώστε  να μπορέσουμε να πάμε ακόμα πιο γρήγορα από την ανωνυμία  σε μια επώνυμη  δύναμη ,  που η  δύναμη  θα είμαστε όλοι εμείς ,
τη  ΔΥΝΑΜΗ   Λιμενοφυλάκων -Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος  ( Δ. Λ .Υ-Λ.Σ )