ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για το σοβαρό ατύχημα που υπέστη ο ναυτεργάτης και την παραποίηση που υπάρχει ακόμα στην αιτιολογία της απόλυσης του!



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.)

Αριθμ.Πρωτ.: 430φ4α                                    Ημερομηνία: 26/06/2015
 Προς:
-         Αναπληρωτή Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα
-         ΥΕΝ/ΔΝΕΡ
-         Πολιτικά Κόμματα
-         ΠΝΟ
-         ΜΜΕ

           Από καταγγελία του ναυτεργάτη Μάρου Θεόδωρου (ΜΕΘ: 5336 Κ) ο οποίος εργαζόταν με την  ειδικότητα του ναύτη, μέχρι τις 06/09/2010 στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ELLI T», ο ναυτεργάτης και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (Αριθμ. 6504/13-12-2013), έπρεπε άμεσα να απολυθεί και να αναγραφεί στο φυλλάδιο του η αιτιολογία «λόγω ατυχήματος».
          Με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, ορίστηκε και εξετάστηκε ο ναυτεργάτης από Ορθοπεδικό – Χειρουργό, ο οποίος στην Έκθεση Ιατρικής Πραγματογνωμοσύνης αναγράφει 10 σοβαρές βλάβες, που υπέστη οι οποίες είναι «μη αναστρέψιμες» (μόνιμες και μη ιάσιμες), ενώ αποφαίνεται ότι «έχει καταστεί πλήρως και δια βίου ανίκανος κάθε άλλης συναφούς χειρονακτικής εργασίας».
          Παρά την απόφαση του δικαστηρίου,  μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία διόρθωση της παράνομης αιτιολογίας στην απόλυση του, που έχει αναγραφεί «λόγω πέρας δρομολογίων», με αποτέλεσμα ο ναυτεργάτης να βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια χωρίς δουλειά, χωρίς καμία κοινωνικοασφαλιστική προστασία και να ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης.
      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν.