ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ενωση Προσωπικού Λ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας: «Συνάντηση με την βουλευτή κα ΜΑΡΚΟΥ Αικατερίνη»!

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Αρ. πρωτ.: 53/2015                     http://eplskmaked.blogspot.gr-αναδημοσίευση                  Θεσσαλονίκη 22-05-2015
Η Ένωση μας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες της για εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του προσωπικού και των Λιμενικών Αρχών της Κεντρικής Μακεδονίας, έστειλε με email ενημερωτικά έγγραφα στις 20-05-2015 με πάγια αιτήματα – διεκδικήσεις μας, σε όλους τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας. Άμεση ανταπόκριση υπήρξε από την βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του Ποταμιού κα. ΜΑΡΚΟΥ Αικατερίνη. Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με την κα βουλευτή από τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης μας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Σοφοκλή, ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ Χρήστο και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ Χρήστο.

Εκτός των θεμάτων που αφορούν εν γένει το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και τους απανταχού συναδέλφους, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν την Κεντρική Μακεδονία και τους υπηρετούντες συναδέλφους στις Λιμενικές Αρχές της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και άμεση προτεραιότητα στα κάτωθι:
  • Ένταξη των Λιμενικών Τμημάτων που βρίσκονται σε διαφορετικό Νομό ή στον ίδιο Νομό αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από την Προϊσταμένη Λιμενική Αρχή και ανεξαρτήτως απόστασης εφόσον απαιτείται για την μετάβαση θαλάσσια συγκοινωνία πλην πορθμείων από την προϊσταμένη Λιμενική Αρχή στις κατηγορίες του ΠΔ μεταθέσεων, αποτελώντας ξεχωριστό τόπο επιλογής αλλά και ξεχωριστή μετάθεση.
  • Αύξηση των οργανικών θέσεων στις Λιμενικές Αρχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Την αναβάθμιση των Λιμενικών Τμημάτων Σκάλας Κατερίνης , Ν. Μουδανιών και Δάφνης Α.Ο. σε Λιμεναρχεία.
  • Άμεση στελέχωση της Επισκευαστικής Βάσης Θεσσαλονίκης.
  • Επιστροφή της 2ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην Θεσσαλονίκη.
  • Διάθεση ενός Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Αποσπάσαμε την δέσμευση ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες ερωτήσεις προς τον Α. Υπουργό Ναυτιλίας , αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις για όλα τα ανωτέρω.