ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ: ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ...ΣΥΡΙΖΑ!!!!

H Eφημερίδα των Συντακτών- αναδημοσίευση

Μήνυμα κατά της πώλησης του ΟΛΠ

Το λιμάνι του Πειραιά «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί πέρα και έξω από θεσμούς» τονίζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, δήμαρχοι που στηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων τάχθηκαν χθες το πρωί, σε ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, κατά της πώλησης του λιμανιού.

Η αντίδραση ήταν τέτοια που κάποια στιγμή ένας από τους ομιλητές είπε χαρακτηριστικά: «Αφού κανένας δεν θέλει να πουληθεί ο ΟΛΠ, η κυβέρνηση τι ακριβώς πάει να κάνει;» Κοινός τόπος όλων όσοι συμμετείχαν: η απόκρουση της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ, που οδηγεί στη δημιουργία πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου με δημόσια εξουσία.
Τόσο ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος όσο και των Λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου προειδοποίησαν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί πέρα και έξω από θεσμούς και έστειλαν μήνυμα «να μην το επιχειρήσουν» γιατί θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες αν γίνει κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκαν στην αγωνία και στην αβεβαιότητα των εργαζομένων στο λιμάνι, τους οποίους όταν δρομολογήθηκε η πώλησή του κανείς δεν τους κάλεσε να τους ενημερώσει τι πρόκειται να συμβεί, υπογράμμισαν ότι οι επενδύσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια στις προβλήτες από το ελληνικό Δημόσιο και με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ και κάλεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει τον διαγωνισμό.

«Να μη γίνει αποικία»

«Μια χώρα που δεν έχει τον έλεγχο των υποδομών της μετατρέπεται σε αποικία. Είμαστε με την πλευρά αυτών που στηρίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών» τόνισε ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος.
«Συμμετέχω σήμερα εδώ όχι μόνο ως βουλευτής αλλά και ως δημότης του Πειραιά. Εμείς οι βουλευτές προσπαθούμε με κάποιες δικές μας παρεμβάσεις να δείξουμε στην κυβέρνηση τη σημασία του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών», επισήμανε η βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επαναβεβαίωσε τη θέση της αντιπεριφέρειας, ότι είναι απέναντι στην πώληση του ΟΛΠ, και πρόσθεσε πως εκτός όλων των άλλων προκύπτουν και σοβαρά πολιτικά ζητήματα, όπως αν το λιμάνι περάσει σε ιδιώτη τι θα γίνει με τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Παρέμβαση έκανε και η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Εφη Χαλάτση, η οποία επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ολοκλήρωση των λιμενικών συστημάτων με βάση το ευρωπαϊκό μοντέλο λειτουργίας, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα των λιμένων με ύπαρξη Αρχής Διοίκησης Λιμένος-Port Authority, προσελκύοντας ιδιωτικές επενδύσεις μέσω συμβάσεων παραχώρησης.
Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, θα πάρουν αποφάσεις για τον κινηματικό αγώνα που θα ακολουθήσουν, ενώ αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά γεγονότα που μεσολαβούν τον Ιούνιο και που έχουν σχέση με το θέμα. Στις 2 Ιουνίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των εργαζομένων και των φορέων κατά της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ και στις 13 Ιουνίου συγκαλείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ.