ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ...

                                                                                                          ΠΕΝΕΝ     5/5/2015
Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο και ευρύτερα τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας να συμμετάσχουν οργανωμένα κάτω από το πανό της ΠΕΝΕΝ στην συγκέντρωση που διοργανώνουν αντιφασιστικές κινήσεις, συνδικάτα και άλλες συλλογικότητες για την έναρξη της διακοπείσας δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής η οποία έχει στο ενεργητικό της τα τελευταία χρόνια δεκάδες εγκληματικές και δολοφονικές πράξεις εναντίον μεταναστών, εργατών, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Το νεοφασιστικό μόρφωμα πρέπει να καταδικασθεί μέσα από την δικαστική διαδικασία ενώ ταυτόχρονα πρέπει να απομονωθεί πολιτικά και ιδεολογικά.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματισθεί για τις 7/5/2015 έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού  στις 8 π.μ.
Ταυτόχρονα η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΛΠ όπου στις 7/5/2015 πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία και την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Βασικό διεκδικητικό αίτημα της απεργίας είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ που η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρούν το ξεπούλημά του σε ξένα μονοπωλιακ συμφέροντα.
Η επιλογή αυτή συνιστά μοναδική κωλοτούμπα η οποία συνδέεται όχι μόνο με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλά συνολικά με τις ιδιωτικοποιήσεις όπως επιτάσσουν οι τοκογλύφοι δανειστές και το αντίτιμο των ιδιωτικοποιήσεων θα πάει για την αποπληρωμή του χρέους όπως ζητούν οι δανειστές.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση με την συγκεκριμένη επιλογή της έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αλλά και με το σύνολο του λαού, της κοινωνίας και των εργαζομένων της χώρας μας και ειδικότερα του Πειραιά που έχουν παλέψει σε κοινό, ενιαίο μέτωπο να εμποδίσουν το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.
Η διολίσθηση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των τοκογλύφων δανειστών δεν πρέπει να περάσει, πρέπει απέναντι σε αυτές τις υπαναχωρήσεις να ορθώσει το ανάστημά του το συνδικαλιστικό εργατικό και λαϊκό κίνημα το οποίο οφείλει να παρέμβει με άμεσο και αποφασιστικό τρόπο.
Η ΠΕΝΕΝ θα είναι, όπως και το προηγούμενο διάστημα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές επιλογές των δανειστών και της κυβέρνησης. Για να μείνει ο ΟΛΠ και τα λιμάνια κάτω από δημόσιο έλεγχο και να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού και των εργαζομένων.
Με εντολή Διοίκησης
Ο Πρόεδρος                                                   Ο  Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                          Κροκίδης Νικόλαος