ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καλές είναι λοιπόν ευχαριστίες αλλά προσοχή στο προσωρινό, που καλλιεργεί το μόνιμο!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ, ΟΜΩΣ Η BLUE STAR ΕΧΕΙ ΤΟ  ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015         http://limnosnea.com-αναδημοσίευση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ, ΟΜΩΣ Η BLUE STAR ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ 

Γράφτηκε από τον 

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Μύρινα, 22-05-2015           
Ο Δήμαρχος Λήμνου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία Blue Star Ferries για την ανταπόκρισή της στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των Φορέων της Λήμνου για την επέκταση των δρομολογίων που πραγματοποιεί προς Μυτιλήνη, με έκτακτες προσεγγίσεις στο νησί μας  επισημαίνοντας ότι:

«Η απόφαση της εταιρείας να πραγματοποιήσει έκτακτες δρομολογιακές προσεγγίσεις στη Λήμνο είναι ζωτικής σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις  ιδιαίτερα αυξημένες συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού μας, εν μέσω ενός μεγάλου διαστήματος ακτοπλοϊκής απομόνωσης».                        
Το ευχαριστήριο του Δήμου  στην BLUE STAR κρύβει μια παγίδα,  που πρέπει να επισημάνουμε,  χωρίς διάθεση αμφισβήτησης και καχυποψίας σε ο,τι συμβαίνει.
Η Προέκταση της Γραμμής Πειραιάς, Χίος, Μυτιλήνη, ως εδω,  είναι μια παλιά ιδέα,  3-4 ετών, όταν η Μνημονιακη λογική των περικοπών, έφτασε μέχρι τις υπάρχουσες επιδοτούμενος γραμμές. Εχει ειπωθεί ανεπίσημα μεν, ευθέως δε,  ότι θα μπορούσε ή και θα έπρεπε,  για λόγους οικονομίας,  να αντικατασταθεί η γραμμή του Λαυρίου με την παραπάνω προέκταση. Μάλιστα το ταξίδι αυτό, άσχετα αν η διάρκεια  του θα είναι πάνω από 16 ώρες,  κάποιοι το θεωρούν   και ως εκσυγχρονισμό (καλύτερα βαπόρια, αναχώρηση από τον Πειραιά)
Οι Εταιρίες που κάνουν τη  γραμμή της Μυτιλήνης  από τη στιγμή  που το πλοίο τους φθάνοντας στη Μυτιλήνη παραμένει εκεί για 12 ώρες, μέχρι το βράδυ, για να πάρει το  δρόμο της επιστροφής, θα ήθελαν,  αυτές τις ώρες της ακινησίας,  να τις εκμεταλλευτούν, ερχόμενοι ως εδώ, με μια  καλή επιδοτησούλα  και αυτή την προέκταση όχι μόνο τη θέλουν αλλά την επιδιώκουν και μέσα  σ΄αυτα τα πλαίσια κινούνται.
ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΩΝ  ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ. ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΛΑ... ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η  ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η BLUE STAR,  ΑΝΕΒΑΖΕΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΥΛΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ,  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ  ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.   
Καλές είναι λοιπόν ευχαριστίες αλλά προσοχή στο προσωρινό, που καλλιεργεί το μόνιμο!
Με την  ευκαιρία να πω ότι θα  πρέπει να προσεχτεί η συνέχεια των γραμμών  από Λήμνο προς Καβάλα, που ίσως κινδυνεύει... με μειώσεις.           
                             Η. ΚΟΤΣΑΛΗΣ