ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: Ανάκληση αυτοδίκαιης αργίας!

Π.Ο.Ε.Σ

ΠΡΟΣ : ΥΕΘΑ, κ. Πάνο Καμμένο Αρ. Πρωτ. 102/2015

Αθήνα, 28 Μαΐ 2015

KOIN : - κ.κ. ΑΝΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ
- κ. Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- ΥΠΕΘΑ/Νομικός Σύμβουλος
- ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ - ΔΑΔΠ
- Περιφερειακές Ενώσεις – μέλη μας
- Στρατιωτικοί συντάκτες

ΣΧΕΤ : α. Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 53/13-5-2015 έγγραφό μας
β. Ν.4325/2015 (ΦΕΚ Α΄ 47, «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμη-ση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις»)


1. Σε συνέχεια του σχετικού (α) εγγράφου μας και μετά τις αλλαγές που επέφε-ρε ο σχετικός (β) νόμος, αναφορικά με την κατάργηση όλων των διατάξεων που προέβ-λεπαν τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία των δημοσίων υπαλλήλων και κατ΄ επέκταση και των στρατιωτικών, τα Γενικά Επιτελεία προχώρησαν σε έκδοση (με υπογραφή κ. ΥΕΘΑ) διαπιστωτικών πράξεων λήξης της αυτοδίκαιης αργίας που ετέθησαν οι συνά-δελφοί μας και επανήλθαν στην ενεργό Υπηρεσία.
2. Ωστόσο, κατά την άποψή μας, οι παραπάνω εκδοθείσες διαπιστωτικές πράξεις υπολείπονται της πλήρους αποκατάστασης των συναδέλφων μας που ετέθη-σαν σε αυτοδίκαιη αργία και χρήζουν συμπληρώσεως, καθόσον οι προτεραίες πράξεις θέσεώς των σε αυτοδίκαιη αργία δεν ήταν συστατικές αλλά απλά διαπισ-τωτικές, οι δε διατάξεις στις οποίες εδράζονταν αυτές (οι διαπιστωτικές πράξεις θέσεως σε αργία) καταργήθηκαν με το σχετικό (β) νόμο, ο οποίος ως ευμενέστερος θα έπρεπε να τύχει εφαρμογής σε όλη του την έκταση.
3. Η στενή γραμματική ερμηνεία του σχετικού (β) νόμου, στερεί κατά την άποψή μας, από το διοικούμενο την πλήρη διοικητική του αποκατάσταση αφού καταλήγει στο αντιφατικό συμπέρασμα, στους υπηρεσιακούς φακέλους των στελεχών των ΕΔ να παραμένουν εγγεγραμμένες διαπιστωτικές πράξεις, που σύμφωνα με το σχετικό (β) αυτό νόμο, δεν θα έπρεπε ποτέ να έχουν εκδοθεί.

4. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες για την πλήρη διοικητική αποκατάσταση των συναδέλφων μας για τους οποί-ους λύθηκε η αυτοδίκαιη αργία.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος
Τσουκαράκης Ανέστης

Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
Μαστρογιαννάκης Χρίστος

Υπολοχαγός (ΠΒ)
6972516650