ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Η Λήμνος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και πάλι για τον "Ταξιάρχη"...



Την Τρίτη 12 Μαΐου στις 10.30 το πρωί θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με αρκετά θέματα που αφορούν τη νησιωτική Ελλάδα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, τη Λήμνο αφορούν εμμέσως οι τροποποιήσεις που αιτούνται το "Νήσος Μύκονος", το "Αριάδνη" και το "Νήσος Ρόδος", οι οποίες βέβαια είναι τυπικές, αφού ήδη γνωρίζουμε τα δρομολόγια που θα μας εξυπηρετούν για το φετινό Καλοκαίρι.
Ένα ακόμη θέμα που θα απασχολήσει το Σ.Α.Σ αναφέρεται στον "ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ Ε/Γ ΚΑΙ Ε/Γ-Ο/Γ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΠΛΟΑ ΠΛΟΙΑ", το οποίο και έχει άμεση σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για μία ακόμη φορά με τη ΝΕΛ και τον "Ταξιάρχη".
Αν και οι πληροφορίες της εφημερίδας μας θέλουν τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα να προχωράει στην έκπτωση της ΝΕΛ και να υπάρχει ήδη συζήτηση με την Hellenic Seaways, πιθανότατα για το πλοίο "Express Πήγασος", ακόμη δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε.
Από τη Λήμνο θα αναχωρήσει, για να βρίσκεται στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, τριμελής επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας, όπως είχε αποφασιστεί στην τελευταία σύσκεψη των φορέων.
Έχει δρομολογηθεί η λύση από το Υπουργείο, θα δοθεί λύση στο Σ.Α.Σ. ή θα συνεχίσουμε και μετά την Τρίτη να φωνάζουμε σε μη ευήκοα ώτα;
Αναμονή... με την ελπίδα ότι δεν θα ξανά ζήσουμε άλλη μία χαμένη τουριστική περίοδο, γιατί εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι, δυστυχώς έχουμε συνηθίσει την ταλαιπωρία...