ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ξεκίνησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με πρώτο θέμα τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο!

Ξεκίνησε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με πρώτο θέμα τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με πρώτο θέμα τον «Καθορισμό δρομολογιακής γραμμής και χαρακτηριστικών αυτής σύμφωνα με παρ. 11 άρθρου ογδόου του ν.2932/01, όπως ισχύει, για την εξυπηρέτηση νήσων Αγ. Ευστρατίου και Λήμνου»

Η ακτοπλοϊκή σύνεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την Αττική αποτελεί το κύριο θέμα του σημερινού Σ.Α.Σ..
Παρόντες στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, αλλά και οι εκπρόσωποι των εταιρειών που θα διεκδικήσουν την άγονη γραμμή και την απευθείας ανάθεση. Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου δεν συμμετάσχει στο Σ.Α.Σ., αφού βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
Μέχρι και αυτή την στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της Λημνιακής Φωνής, για την σύνδεση μας ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Hellenic Seaways, με το πλοίο «Express Πήγασος», το οποίο και έχει προσθέσει καμπίνες για να μπορεί να αντεπεξέλθει στο δρομολόγιο μας, η νεοσύσταση εταιρεία του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΝΕΛ κ. Αβραντίνη «Aqua», η οποία θα διεκδικήσει την γραμμή με τον γνωστό «Ταξιάρχη» και η εταιρεία «Αιγαίο Πέλαγος», με το πλοίο «Παναγία Τήνου», το οποίο βέβαια βρίσκεται σε επίσχεση, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε το τι μέλει γενέσθαι με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Εν αναμονή των σημαντικότατων εξελίξεων.