ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΠΔ μεταθέσεων – Το έργο επαναλαμβάνεται...


Σάββατο, 2 Μαΐου 2015                             http://eplskmaked.blogspot.gr-αναδημοσίευση

Τον Σεπτέμβριο του 2013, είχα γράψει ένα άρθρο – επιστολή με τίτλο: Π.Δ.33/2009 – Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα" ενάντια στις προθέσεις του τότε κ. Υπουργού μας για την προσπάθεια αμφισβήτησης – κατάργησης του ΠΔ μεταθέσεων.
Μετά από περίπου δύο (02) έτη, η τότε επιστολή μου είναι και πάλι δυστυχώς επίκαιρη μιας και τίθεται εκ νέου προς αμφισβήτηση – κατάργηση το εν λόγω ΠΔ από διαφορετικό πρόσωπο αυτή τη φορά.

Η αδυναμία της ηγεσίας να στελεχώσει την παραμεθόριο δεν μπορεί να γίνει αιτία κατάργησης του ΠΔ μεταθέσεων. Η υποστελέχωση των Λιμενικών Αρχών του Α. Αιγαίου (δεν είναι οι μόνες υποστελεχωμένες Λ. Αρχές), δεν οφείλεται στο ΠΔ, αλλά στην μη τήρηση του. Άλλωστε, η ηγεσία ήταν αυτή που υποστελέχωσε αυτές τις Λιμενικές Αρχές, με 450 περίπου αποσπάσεις – διαθέσεις οι οποίες έγιναν στην πλειοψηφία τους μεταθέσεις.

Το ΠΔ μεταθέσεων βέβαια δεν είναι τέλειο, χρειάζεται τροποποιήσεις – βελτιώσεις έτσι ώστε να θωρακιστεί και να γίνει δικαιότερο. Οφείλουμε να το προασπίσουμε ως κόρην οφθαλμού. Οφείλουμς να το τηρήσουμε στο έπακρο, χωρίς “ομηρίες” και χωρίς καμία απολύτως έκπτωση.
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος
Μέλος εκτελεστικής γραμματείας & Υπ. τύπου – ΜΜΕ ΠΟΕΠΛΣ
Ταμίας ΕΠΛΣ Κεντρικής Μακεδονίας