ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Μετεστέγαση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/05/2015   WWW.PIREAS2DAY.GR- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Την ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να μπορεί ένας αριθμός αιτούντων άσυλο να μετεγκατασταθεί από τα κράτη υποδοχής στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, θα ζητήσει ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος με πρόταση που θα καταθέσει αύριο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Αν και θα λέγαμε ότι αυτό είναι ένα βήμα προς μία κατεύθυνση, στην ουσία, είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθώς προβλέπεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, να μετεστεγασθούν 40.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Και λέμε ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό, διότι η εισροή προσφύγων στη χώρα μας συνεχίζεται και δεν αναμένεται να μειωθεί, κατά χιλιάδες κάθε μήνα.

Τη διυπουργική σύσκεψη για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, και σε αυτήν συμμετείχαν, εκτός από τον επίτροπο της ΕΕ., ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Επίσης, έλαβαν μέρος οι αρχηγοί της Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης και του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο σωμάτων ασφαλείας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, τα προγράμματα ασύλου, μετανάστευσης, ένταξης και εσωτερικής ασφάλειας της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρθηκαν τα κενά και οι αδυναμίες που υπάρχουν και έγιναν προτάσεις για το σύνολο των επιχειρησιακών σχεδίων.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «πριν από χρόνια θεωρείτο ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι πρόβλημα του ευρωπαϊκού Νότου», ενώ «σήμερα είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και σταδιακά καθίσταται και παγκόσμιο. Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και η αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων θα είναι άμεση και ουσιαστική».

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για μια «ουσιαστική στροφή, που μέλλει να υλοποιηθεί και να αναπτυχθεί, για το πώς αντιμετωπίζονται τα θέματα που προκύπτουν από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές» και εξέφρασε την ελπίδα «στο προσεχές διάστημα να ολοκληρωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτή η πολιτική και να υπάρξουν όλες οι οδοί βοήθειας με πιστώσεις και υλικό προς τη χώρα μας σε κάθε επίπεδο, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το “ελληνικό διαβατήριο” για τη φερεγγυότητα και τη συμμετοχή σ αυτούς τους προγραμματισμούς».