ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Καταγγελία για Ρατσιστική συμπεριφορά εργαζομένου στο Νήσος Μύκονος και απάντηση της Εταιρείας- ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ HSW!!!

http://limniakifoni.gr-αναδημοσίευση  

Ικαριακή Ραδιοφωνία

Καταγγελία για Ρατσιστική συμπεριφορά εργαζομένου στο Νήσος Μύκονος και απάντηση της Εταιρείας

Καταγγελία που κοινοποιήθηκε στην Ικαριακή Ραδιοφωνία από τον κ. Νίκο Μάνεση.

21 Απριλίου 2015

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 το επιβατηγό – οχηματαγωγό “Νήσος Μύκονος” με προορισμό τον Πειραιά φιλοξενούσε μέρος των προσφύγων από το κέντρο υποδοχής Σάμου, με σκοπό την άφιξη τους στην Αθήνα, μετά από απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.Σε σκάλες του οχηματαγωγού "Νήσος Μύκονος" πατώματος 5 (τελευταίου) βρισκόμασταν 3 Έλληνες και αρκετοί πρόσφυγες ξαπλωμένοι στις άκρες, χωρίς να διακόπτουμε την τυχόν κυκλοφορία μελών του πληρώματος.

Περίπου στις 21.00,  μέλος του πληρώματος με ανάρμοστο τρόπο φώναζε δυνατά και επίμονα στους "πρόσφυγες", οι οποίοι εκείνη την ώρα κοιμόντουσαν: "έλα πάνω" ενώ απαιτούσε να σηκωθούν γρήγορα.
Στην συνέχεια πέταξε τα κινητά τους από τις πρίζες, στο πάτωμα λέγοντας ότι δεν δικαιούνται ρεύμα και ανάγκασε όλους τους πρόσφυγες να φύγουν από εκεί, ενώ τους κατεύθυνε υποχρεωτικά στο πάτωμα 7 στις αεροπορικές θέσεις (που ήταν υπερπλήρεις από άλλους πρόσφυγες) με την δικαιολογία ότι βρωμάνε και ότι μόνο εκεί μπορούν να πάνε "αυτοί".
Η ειρωνεία είναι ότι εμάς (τους 3 Έλληνες) μας είπε να κάτσουμε και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς σε μια κοπέλα που προσπάθησε να τον σταματήσει της είπε "αν δεν γουστάρεις πήγαινε πάνω στην βρώμα να τους κάνεις παρέα".
Σύμφωνα με  τον νόμο 927/1979 άρθρο 1{ Όστις δημοσίως, είτε προφορικώς, είτε δια του τύπου ή δια γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου εκ προθέσεως προτρέπει εις πράξεις ή ενεργείας δυναμένας να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βίαν κατά προσώπων ή ομάδος προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματικήν ποινήν ή και δια αμφοτέρων των ποινών τούτων 2} καθώς και την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου άρθρο 14 (Απαγόρευση τωv διακρίσεωv Η χρήσις τωv αvαγvωριζoμέvωv εv τη παρoύση Συμβάσει δικαιωμάτωv και ελευθεριώv δέov vα εξασnαλισθή ασχέτως διακρίσεως nύλλoυ, nυλής, χρώματoς, γλώσσης, θρησκείας, πoλιτικώv ή άλλωv πεπoιθήσεωv, εθvικής ή κoιvωvικής πρoελεύσεως, συμμετoχής εις εθvικήv μειovότητα, περιoυσίας, γεvvήσεως ή άλλης καταστάσεως.)
Καταγγέλλουμε την ρατσιστική επίθεση που διέπραξε ο εργαζόμενος της εταιρίας σε πρόσωπα χρήζοντα διεθνούς προστασίας (κατά τις επιταγές του διεθνούς δικαίου) και αναμένουμε από το διοικητικό συμβούλιο την ανάληψη ευθυνών για το συγκεκριμένο άτομο καθώς διέπραξε ρατσιστική λεκτική βια και απάνθρωπη μεταχείριση προστατευμένων προσφύγων.
Χρησιμοποιούμε το Νήσος Μύκονος αρκετές φορές το χρόνο και ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο ακραίο από μια εταιρία με τόσα βραβεία αλλά και που θεωρεί το προσωπικό της εφοδιασμένο με επαγγελματική αριστεία ,υψηλό ήθος ,υπευθυνότητα και φιλική εξυπηρέτηση ,αρετές από τις οποίες σίγουρα δεν διακατέχεται ο συγκεκριμένος εργαζόμενος
Ενημερώνουμε οτι έχει σταλθεί ηλεκτρονικό μήνυμα στην εταιρία του πλοίου
Απάντηση Hellenic Seaways προς τον κ.Μάνεση μετά από επικοινωνία που είχε η Ικαριακή Ραδιοφωνία με την εταιρία η απάντηση κοινοποιήθηκε και σας την παρουσιάζουμε.
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015
Αξιότιμε Κύριε Μάνεση,
Σε απάντηση της επιστολής σας την οποία λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την Τρίτη, 21 Απριλίου, 2015, αρχικά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που διαθέσατε γνωστοποιώντας μας στοιχεία που συμβάλουν στις συνεχείς προσπάθειες μας για την βελτίωση των υπηρεσιών μας στα πλοία.
Όπως ορθά επισημαίνετε στην επιστολή σας, η Hellenic Seaways είναι η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που έχει διακριθεί και πιστοποιηθεί από υποχρεωτικούς αλλά και προαιρετικούς Ελληνικούς & Διεθνείς Οργανισμούς, για παροχή υπηρεσιών ποιότητας με ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον πλοία.
Σας διαβεβαιώνουμε πως η Εταιρεία μας τηρεί την κείμενη Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το μέγεθος, η σοβαρότητα και η ποικιλία δραστηριοτήτων μας, δεν επιτρέπουν εκπτώσεις σε απολύτως κανένα τομέα, πολύ δε περισσότερο στον ευαίσθητο τομέα που έχει να κάνει με τη μετακίνηση των προσφύγων.
Σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε πράξεις ή ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Γι ΄ αυτό και λάβαμε άμεσα διορθωτικά μέτρα, απομακρύνοντας το μέλος του πληρώματος που κατονομάζετε από τη συγκεκριμένη θέση.
Κύριε Μάνεση, ουσιαστικός σκοπός μας σε αυτή την επιστολή είναι να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συγγνώμη για το περιστατικό και σας παρακαλούμε να το θεωρήσετε μεμονωμένο.
Ευχόμενοι, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας σε κάποιο μελλοντικό σας ταξίδι, είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε σχετικά με τις υπηρεσίες της Εταιρείας μας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Βέρα Καντανά
Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών