ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Κυβέρνηση και περιφέρειες αναζητούν λύσεις για τους μετανάστες!

http://astraparis.gr-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Την κρισιμότητα του προβλήματος που δημιουργείται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το διαρκώς ογκούμενο μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα, επεσήμανε η περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου.
Κυβέρνηση και περιφέρειες αναζητούν λύσεις για τους μετανάστες
Την κρισιμότητα του προβλήματος που δημιουργείται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το διαρκώς ογκούμενο μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα, επεσήμανε η περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου, στη σύσκεψη των περιφερειαρχών με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Καλογήρου, ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών που εισήλθε στη νησιωτική χώρα σε 58 μέρες του 2015 αγγίζει ήδη το 75% του συνολικού όγκου που εισέρευσε όλο το 2014. Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έχουν εισέλθει 8.650 αλλοδαποί, οι περισσότεροι σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, ενώ το 2014 εισέρρευσαν 24.962.
Κάλεσε δε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ενίσχυσης της Περιφέρειας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προβλήματος. Συγκεκριμένα, ζήτησε ανθρώπινο δυναμικό για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, των δομών υγείας και ειδικά για την Περιφέρεια τη νομοθετική δυνατότητα άμεσης ενίσχυσης σε προσωπικό που είναι απαραίτητο (π.χ. επόπτες υγείας). Επίσης ζήτησε κρατική χρηματοδότηση για τις διαδικασίες πρώτης υποδοχής, καθώς και τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, όπως και την ναύλωση πλοίου που θα μεταφέρει άμεσα στην ενδοχώρα μετανάστες που βρίσκονται στα πολύ μικρά νησιά.
Η κα Καλογήρου πρότεινε, τέλος, την επέκταση του Προεδρικού Διατάγματος 235 στα νησιά, ώστε να δημιουργηθεί δομή συνοριοφυλάκων, καθώς και τη συγκρότηση ομάδας στελεχωμένης σε περιφερειακό και υπουργικό επίπεδο που θα ασχολείται με την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν σε καθημερινή βάση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούση, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Πουλάκης και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου.