ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δραματική έκκληση της νεότερης Δημάρχου της χώρας μας Μαρίας Κακαλή από τον Αη – Στράτη προς τον αν.υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα!








Με μία δραματική έκκληση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας,  η νεώτερη Δήμαρχος της χώρας μας Μαρία Κακαλή από τον Αη – Στράτη, απευθύνει δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση, για να βρεθεί επιτέλους μία οριστική λύση για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα.
Στην επιστολή της η Δήμαρχος του Αη – Στράτη αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
βιώνουμε τους τελευταίους μήνες μία αρνητική διάθεση από μέρους σας για την επίλυση του ακτοπλoϊκού προβλήματος που πλήττει το νησί του Αγίου Ευστρατίου.
Γνωρίζετε πως το Φεβρουάριο το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ήταν δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου, έπειτα από επίσχεσή του από τους ναυτεργάτες, αφήνοντας χωρίς συγκοινωνία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παρόλ” αυτά, ενώ μπορούσατε να προβείται σε έκπτωση της ανάδοχης εταιρείας ΝΕΛ δεν το κάνατε καθώς θέλατε να επέμβετε για την πληρωμή των μισθών των ναυτεργατών.
Σήμερα, μετά από ενάμιση μήνα, καλούμαστε πάλι να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα καθώς το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ βρίσκεται πάλι δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου έπειτα από επίσχεσή του.
Σας ρωτώ, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ως πότε θα περιμένουμε από εσάς να λύσετε τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στο σύνολο τους; Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε ειδικά με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να παρέμβετε πολιτικά ούτως ώστε να αναλάβει την ακτοπλοϊκή γραμμή μία αξιόπιστη εταιρεία, με ασφαλή και γρήγορα πλοία; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ, βιώνοντας την καθημερινή απαξίωση από εσάς τους ίδιους; Μήπως έφτασε επιτέλους η ώρα να βάλετε προτεραιότητα εμάς και τα παιδιά μας και να συμβάλετε ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας;
Γνωρίζουμε όλοι μας τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, πρέπει όμως να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται και να μην τα αφήνουμε να διαιωνίζονται.»
                                                                                       Με εκτίμηση
                                                                                  Μαρία Κακαλή