Παπανικόλας Βασίλης
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Παπανικόλας μίλησε στον ρ/σ sky και στην εκπομπή της Μαίρης Φώτη για το αν το Νοσοκομείο της Ρόδου ήταν σε ετοιμότητα κι αν είναι ικανοποιημένος ο ίδιος από την ανταπόκριση τους στο συμβάν, ενώ  δεν παρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη του λύπη για το αγοράκι 4 χρονών που παρά τις προσπάθειες  δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Η κ. Παπανικόλας δήλωσε τα εξής:

“Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα το οποίο ας πούμε ήταν  θετικό, γιατί ανταποκριθήκαμε άμεσα. Δυστυχώς  είχαμε και εμείς τους δικούς μας νεκρούς. 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους . Η ιστορία επαναλαμβάνεται . Βλέπαμε να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Ιταλία  και τα θεωρούσαμε μακρινά και να που χθες συνέβησαν μπροστά στα μάτια μας. Ήμαστε σε ετοιμότητα, μόλις ενημερωθήκαμε κινητοποιηθήκαμε και στο νοσοκομείο άνοιξε ειδικός χώρος  υποδοχής , μία κλειστή πτέρυγα στο υπόγειο. Σίγουρα δεν  θα το ξεχάσουμε και πιο πολύ το περιστατικό με το αγοράκι  που ήταν 4 χρονών. Δύο ώρες προσπαθούσαν οι γιατροί  μα  δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το επαναφέρουμε”.
Φανερά στενοχωρημένος από το συμβάν και κλείνοντας την κουβέντα στην ευχή της δημοσιογράφου να μην αντιμετωπιστούν άλλα τέτοια περιστατικά ανέβασε τον τόνο  απαντώντας ότι δυστυχώς με τα ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα ενώ  πρόσθεσε : “Πρέπει η ΕΕ να πάψει να φορτώνει το όλο ζήτημα στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να βρει ένα τρόπο αντιμετώπισης”