ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Μεταναστευτικό: Επικίνδυνα παιγνίδια με τη Δημοκρατία!

www.pireas2day.gr-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/04/2015
Του Σταύρου Μαλαγκονιάρη
  Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και η δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών, που επιδιώκουν να περάσουν στην Ευρώπη, δεν είναι σημερινό και δεν αφορά μόνο την χώρα μας. Υπ’ αυτή την έννοια, πιο ανησυχητική- απ’ αυτό καθεαυτό το πρόβλημα-  είναι η εντεινόμενη αντιμεταναστευτική ρητορική σε πολλά  τα ευρωπαϊκά κράτη.
Η διαπίστωση δεν είναι δική μας. Είναι το συμπέρασμα ενός ρεπορτάζ, που φιλοξένησε προ ημερών η βρετανική εφημερίδα « The Guardian», στο οποίο υπήρχαν και δηλώσεις της Laurens Jolles, επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σύμφωνα με τις οποίες «σε πολλές χώρες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, ο  [πολιτικός] διάλογος και η ρητορική είναι αρκετά ακραίες και πολύ ανεύθυνες».

«Είναι ένας φόβος για τους ξένους, ο οποίος είναι ένας λογικός φόβος, ένας φυσικός φόβος, αλλά αυτό γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για λαϊκιστές ή πολιτικούς λόγους, ιδίως σε περιόδους εκλογών», υπογράμμισε η ίδια. Και πρόσθεσε:


«Το επίπεδο του διαλόγου αυτού σε σύγκριση με πριν από 20 χρόνια είναι απλά απίστευτο. Δεν θα ήταν δυνατή στο παρελθόν, η ρατσιστική ρητορική, η ρητορική της μισαλλοδοξίας. Στη δεκαετία του 60, του 70 και του 80, εμείς δεν θα το δεχόμασταν  ποτέ αυτό », είπε η Jolles.

Σε αυτό, ακριβώς, το απογοητευτικό επίπεδο διαλόγου βρίσκεται και η χώρα μας. Καμία ουσιαστική πρόταση από κανένα κόμμα και ατελείωτος λαϊκισμός για μικροκομματικά οφέλη.

Όμως, ποιος οφείλεται από την αντιμεταναστευτική πλειοδοσία; Για το ΠΑΣΟΚ, «Το Ποτάμι», το ΚΚΕ δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση- και το γνωρίζουν- γι’ αυτό κρατάνε τις σχετικές αποστάσεις…. ασφαλείας.

Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι σε αυτό το πεδίο μπορεί να έχει «λόγο», καθώς δεν συνδέεται με τη μνημονιακή στάση της, την οποία πολύ θα ήθελε να ξεχάσει το εκλογικό σώμα αλλά και να «επαναπατρίσει» ψηφοφόρους, που έχουν στραφεί προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά κυρίως προς τη Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Έχει δίκιο; Μπορεί να αποδώσει στη ΝΔ αυτή η στρατηγική; Η απάντηση είναι μονολεκτική: «ΟΧΙ».

Αυτό αποδείχτηκε, περίτρανα, το 2012, οπότε σε μια ρημαγμένη χώρα από τις μνημονιακές πολιτικές, ανάμεσα σε σκάνδαλα, υποθέσεις διαφθοράς, και έξαρση της εγκληματικότητας, η τότε κυβέρνηση Παπαδήμου θεώρησε ότι εάν φανεί ότι παράγει «έργο» στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης θα μπορούσαν να επαναπατριστούν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψηφοφόροι, που «έφευγαν» με γρήγορους ρυθμούς.


Τα «πρόθυμα» Μέσα Ενημέρωσης ανέλαβαν, για μια ακόμα φορά, το ρόλο της διαμόρφωσης «κλίματος».



Έτσι, στις 21 Μαρτίου 2012 διαβάζουμε :
•    Στην «Καθημερινή»: Επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο. Σχέδιο Χρυσοχοίδη για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών
•    Τα Νέα:  Λαθρομετανάστες. «Σκούπα» στο γκέτο και μετά αδιέξοδο
•    Έθνος:  Μιχ. Χρυσοχοίδης: Επιχείρηση «σκούπα» στην Αθήνα



Στις 25 Μαρτίου η «Καθημερινή» κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο θέμα, που έχει τίτλο: «Ελεύθεροι σκληροί κακοποιοί λόγω προβληματικών νόμων» και την επόμενη μέρα παίρνουν τη… σκυτάλη το «Έθνος», που έχει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Μετανάστες «Εμφύλιοι» για τα στρατόπεδα» και «Τα Νέα» τα οποία έχουν πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Προς αδιέξοδο για τους μετανάστες. Καβγάδες πάνω από μια βόμβα» και στην προαναγγελία της πρώτης σελίδας αναφέρεται:

«Καβγάς ξέσπασε με αφορμή το σχέδιο Χρυσοχοίδη που προβλέπει να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών. Την ώρα που η λαθρομετανάστευση αποτελεί «βόμβα» τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις, οι περιφερειάρχες διώχνουν το πρόβλημα από πάνω τους»

Στις 28 Μαρτίου  «Τα Νέα» έχουν, πάλι πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο «500 αποθήκες ανθρώπων στο Κέντρο» για να προετοιμαστεί το… έδαφος για την αποδοχή των στρατοπέδων κράτησης και την επομένη το «Έθνος» έχει θέμα με τίτλο: «Σκούπα στα γκέτο της Αθήνας»

Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές ο «πανικός» μεγαλώνει. Στις 30/3/2012 «Η Καθημερινή» έχει δύο πρωτοσέλιδα θέματα, με τίτλους: «Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για έλεγχο αλλοδαπών» και  «Στην Αττική το πρώτο στρατόπεδο παράνομων μεταναστών».

Την Κυριακή 1η Απρίλιου «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με πρώτο θέμα (με «ξύλινα γράμματα», όπως έλεγαν παλιά στις εφημερίδες) το εξής:
«Καπέλο»: Το Μεταναστευτικό κυριαρχεί στην προεκλογική αρένα.
Κυρίως τίτλος:   Κωδικός «Αθηνά» για 800.000 παράνομους μετανάστες.
Υπότιτλος:  Και συναγερμός στην Αστυνομία για εκατοντάδες χιλιάδες όπλα (σ.σ. δεν είχαμε τότε τζιχαντιστές)



Μια εβδομάδα αργότερα (8/4) το πάντα… ευαίσθητο με τα θέματα μεταναστών «Πρώτο Θέμα» έχει φωτογραφία μετανάστες να φτάνουν στην Αθήνα κυκλοφορεί με τίτλο «Έρχονται ακόμα καραβάνια. Κοροϊδία τα μέτρα για τους λαθρομετανάστες».



Για την ιστορία και μόνο να θυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή η ίδια εφημερίδα κυκλοφόρησε και πάλι με ανάλογη φωτογραφία και υπότιτλο «Καραβιές κάθε μέρα ελεύθεροι στην Αθήνα».



Την 1η Μαΐου του 2012 είχε εκδηλωθεί και η άλλη απίστευτη υπόθεση με τον διασυρμό οροθετικών ιερόδουλων γυναικών και ο κύκλος έκλεισε….



Το αποτέλεσμα: Η Χρυσή Αυγή από τους 19.624 ψήφους και 0,29% στις εκλογές του 2009 έφτασε το Μάιο του 2012 στις 440.966 ψήφους και 6,79%.

Το συμπέρασμα είναι προφανές: Με αυτή τη πολιτική της ΝΔ μπορεί να προκαλείται φθορά στην κυβέρνηση (και μάλλον προκαλείται) αλλά κερδισμένη, τελικά, θα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία για να νικηθεί δεν αρκούν οι δικαστικές καταδίκες. Χρειάζεται πολιτική βούληση απ’ όλους. Αλλιώς, στο τέλος χαμένοι θα είμαστε όλοι….