ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

To PEIRATIKO REPORTAZ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ετοιμάζουν τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς!

Με απεργία την Παρασκευή τιμάμε την 1η του Μάη
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Λιγότερο από μια βδομάδα έμεινε μέχρι την Πρωτομαγιά και τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα εντείνουν τις προσπάθειες για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Κεντρικό σύνθημα του φετινού γιορτασμού είναι «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή - Ο δικός μας δρόμος, χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια!».Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Στην προετοιμασία της απεργίας και στην ανάδειξη του πραγματικού περιεχόμενου της Πρωτομαγιάς συμβάλλουν οι δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε κάθε κλάδο και πόλη.
Ξεχωριστή σημασία έχουν οι στάσεις εργασίας που κηρύσσουν ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις για να τιμήσουν την 1η του Μάη στους χώρους δουλειάς. Στάση εργασίας έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Πολιτιστικού Κέντρου «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο, την Πέμπτη 30 Απρίλη, από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ.
Την Πέμπτη, επίσης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή του Μετρό και το Συνδικάτο Οικοδόμων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ., προκειμένου να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά στο χώρο της κατασκευής της γραμμής Χαϊδάρι - Πειραιάς. Στάση εργασίας για την ερχόμενη βδομάδα έχουν κηρύξει επίσης τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Αγρινίου και Λαυρίου.
Το πρόγραμμα αύριο και μεθαύριο
Για σήμερα, Κυριακή, και αύριο, Δευτέρα, προγραμματίζονται ανάμεσα σε άλλες οι εξής εκδηλώσεις - δραστηριότητες:
Σήμερα, Κυριακή
  • Δεύτερη μέρα του τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας διοργανώνει εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Βέτλανς», με προβολή του ντοκιμαντέρ «Non Omnis Moriar» για το μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών. Θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στην «Coca - Cola».
  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» οργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας, στις 6 μ.μ., με έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και προβολή ταινιών - ντοκιμαντέρ. Η έκθεση στο χώρο θα λειτουργήσει και τη Δευτέρα 27/4 και την Τετάρτη 29/4 (6 μ.μ. έως 9 μ.μ.).
  • Στη Λήμνο το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το παράρτημα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργαζομένων ΟΤΑ, Συνταξιούχων του νησιού και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν σε εκδήλωση στις 8.30 μ.μ. στον Κάσπακα (παλιό Νηπιαγωγείο), με αφιέρωμα στο Μάη του '36 και προβολή της ταινίας «Non omnis moriar» με θέμα τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.
Αύριο, Δευτέρα
  • Το Σωματείο Επισιτισμού - Τουρισμού Ιωαννίνων καλεί σε εκδήλωση - σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής διοργανώνει εκδήλωση, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα των κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος), με αφορμή το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.